A Focus Home felvásárolta a Dotemut

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, a Focus Home Interactive is ki szeretné venni a részét a retroinspirált játékokból, a francia vállalat ugyanis gyakorlatilag felvásárolta az erre szakosodott Dotemu stúdiót.

Nyitott pénztárcával jár mostanában a Focus Home Interactive, ezt pedig nem is rejtik véka alá. A francia játékkiadó legutóbb a Streum On Studio felvásárlása kapcsán említette meg, hogy több stúdióval is tárgyalnak hasonló akvizíciókról, ennek pedig meg is lett a nyilvánvaló eredménye. A vállalat legfrissebb közleménye szerint 77,5 százalékos többletrészesedést vásároltak a Dotemuból, ezzel gyakorlatilag felvásárolva a retro jellegű játékokra szakosodott fejlesztőcsapatot.

Habár a Dotemunak köszönhetjük számos régi játék újrakiadását is, a párizsi csapat leginkább az olyan újabb címek kapcsán lehet ismerős, mint a Streets of Rage 4 vagy a hamarosan érkező Windjammers 2. Ezen felül szintén náluk készül a Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge vagy a nemrégiben bejelentett Metal Slug Tactics.

Az említett címekkel kapcsolatban nincs okunk az aggodalomra, a fejlesztések továbbra is az eddigi ütemterv szerint haladnak majd, és ha hihetünk a stúdió vezérigazgatójának, akkor a csapat független működése sem kerül veszélybe az akvizíció miatt. Cyrille Imbert elárulta, hogy a Dotemu csapata csak nyerhet a Focus Home Interactive AA-kategóriás játékokkal kapcsolatos szakértelméből, na meg persze az is nyilvánvaló, hogy az innen származó anyagi erőforrások sem ártanak majd.

Az akvizíció kapcsán Christophe Nobileau, a Focus Home Interactive vezérigazgatója is megszólalt, elárulva azt, hogy a Dotemu felvásárlása egy kulcsfontosságú lépést jelent a kiadó számára - a retrostúdió kellő diverzitással színesíti a vállalat portfólióját. Nobileau azt is hozzátette, hogy a kiadó ezzel nem áll meg, továbbra is aktívan pásztázzák a piacot, hogy még több ígéretes stúdiót maguk alá hajthassanak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...