GC 2021: Itt nézd vissza a Microsoft műsorát!

  • Írta: Baloo
  • 2021. augusztus 24.
  • Videó
Link másolása
Hamarosan kezdetét veszi az idei Gamescom, azonban előtte még a Microsoft egy saját, 90 perces előadással jelentkezik. Nagy bejelentések elvileg nem lesznek, helyette a korábban már leleplezett játékok kapják a figyelmet.

Ma este 7 órakor veszi kezdetét a Microsoft műsora, ami afféle Gamescomot felvezető streamként is felfogható. A 90 perces előadásban az Xbox Game Studios és a külsős partnerek játékai kapják majd a rivaldafényt, azonban az Xbox Wire szerint nem érdemes hatalmas meglepetésekre számítanunk.

A fókusz ezúttal inkább a már korábban bejelentett címeken lesz, így valószínűleg viszontlátjuk majd az este folyamán a Halo Infinite-et, a Forza Horizon 5-öt, az Age of Empires IV-et, és talán a The Outer Worlds 2-ről, illetve a Senua's Saga: Hellblade II-ről is hallunk pár újdonságot. A közvetítés egyébként később magyar felirattal is elérhető lesz.

Update! A műsor lefutott, alább nézhetitek vissza.

Idén is van gamescomos aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

23.
23.
crytek
#20: Engem ez nem hat meg mert ha havi 5 milliót keresnák akkor sokallanám és ugyanugy nem fizetném ki a mocskos mód túlárazott videokártyákat.
Szóval nekem nem az a gondom hogy nincs rá pénzem mert bőven van ,de ami nem éri meg az akkor se éri meg ha milliárdos vagyok. Tartom magam az elveimhez.
21.
21.
Ooorky
#20: Az osztrák minimálbér 1500 € és ugyanúgy lejön belőle 34% adó, mint nálunk (persze ez még így is több, de a megélhetés is drágább).

Szlovákok meg olyan jól állnak, hogy az észak-magyarországi gyárak tele vannak velük, Auditól Suzukin át a BYD-ig...

Romániában meg sokszor a segélyt is élelmiszerben/tűzifában fizetik ki olyan szinten le vannak gatyásodva.

Közmunka meg nem a megélhetésről szól, hanem arról, hogy ne otthon henyéljen a segélyt várva, hanem takarodjon el dolgozni, mert különben szedheti a szemetet az utcán esőben, hóban fillérekért.
20.
20.
bitbandita
#12: "Főleg hogy a moslék pc iparban már olyan hogy értelmes árú VGA mint termék soha nem lesz kapható" én erre nem vennék mérget... :D:D A másik pedig, hogy ok, az tény, hogy baromi drágák a vga-k. Viszont van itt egy kis bibi -nem is kicsi ill. nem is egy: a Forint, a magyar adózási rendszer, a magyar fizetések.... pl az osztrák minimálbér kb 700.000,-Ft, de átlagban ennél többet keresnek. Nálunk azért nem beszélnek sehol a minimálbérről... egy kis hideg víz a langymeleg kormánypropagandára: 15évvel ezelőtt a szlovák minimálbér 150EUR volt, a magyar 200EUR. Most a szlovák a 650-et közelíti, nálunk valamivel több mint 400, és az ráadásul nem a garantált minimálbér... közben meg hallod, hogy így dübörgünk, meg itt még a járvány alatt is húz a gazdaság. Ja, persze. Az van, hogy most már nem a Nyugat, hanem Szlovákia után kullogunk... százezrek dolgoznak 6-8 órát közmunkában 30-50ezer Forintért? Aki nagyon beteg családtagot ápol tudod mennyit kap? 37.500,-Ft... még Romániában is ennek kb a 4x-e, ugyanis ott is (mint mindenhol az Euban) a mindenkori minimálbér az ápolási. Keresztény nemzeti kormány, az... szóval ezt is vedd figyelembe, amikor az árakat nézed!
19.
19.
crytek
#18: Ha nincs MS van más. Mióta léteik a MS azóta se adtak ki hüde nagy gameket (saját címekre gondolok)
Gears of War sorozat már rég kipukkadt, Halo az ezer éve felejtős, egyedül ami mozgat engem az a Forza. Meg most a Fable talán érdekes lehet. 1-2 egynek jó volt de azok se rengették meg a földet. A lényeg ha eltünne a földről a ms gaming szekció se érdekelne mivel a kb 2400 játékomat 70 élet alatt se fogom soha végigvinni
18.
18.
Robilluma
#17: Legyen igazad és jöjjenek! Csak az zavar h ezek a stúdiók nem tegnap kezdték el fejleszteni a saját dolgaikat. Az elmúlt két évben semmi MS saját game nem rázta meg a gaminget és úgy gondoltam (és gondolom most is) h ez idő alatt már mentek a munkák ezerrel. Azokból mostanra már látni kellene vmit. Ha 4 év egy teljes fejlesztés, akkor ha (minimum) 2 éve nyomják a melót mostanra már vmi gameplay v kedvcsináló jöhetne.

Egyértelmű h a profit mindenekfelett. És van egy kjó szolgáltatásuk. Hülyék lennének letérni az útról. De amellett h milliók játszhatnak potom pénzért nem látom h ez egy jó irány lenne.
Ha arra mennek rá h a wiki 2021/2022 gaming release dates oldalon ráböknek játékokra és benyomják GPba, ők maguk meg elhanyagolják/lexarják a fejlesztéseket (a'la Halo) mert anyagilag kb nem oszt v szoroz akkor azzal én-mi nem járunk jól. A GPba behúzott játékok akkor is megjelennek ha nem lennének GPban. A Zenimax módra belebelezett franchise-ok az MS égiszén kívül is megcsinálnák a játékaikat. Vágod mire akarok kilyukadni. Ha az MS csak vesz mindent és a szolgáltatásból is jól el van akkor oda fogunk kilyukadni h az a cégóriás amelyiknek kb több pénze mint a piac összes többi szereplőjének együtt, nem fog játékokat fejleszttetni v ha igen akkor annyira fogja érdekelni mint egy Halo Inf, akkor az gáz. És ami aggaszt h ezeken az MS showcase-eken ezt látom. Ha meg ragályos is lesz ez a mentalítás és átveszik más óriáscégek akkor örülni fogunk ha ilyen 'béna' évek lesznek majd a gaminget tekintve mint ez az idei.
17.
17.
crytek
#14: Hidd el ha majd olyan szinten állnak a fejlesztések fognak mutogatni videokat. Nem kell egyből elsütni mindent már 0 day mert akkor mivel hakniznának később?
Fable meg 2023nál előbb nem igen fog jönni így az ráér hogy mutogassák.

Az hogy a kiadók mit csinálnak az engem nem érdekel. Ha nekik abban van a pénz hogy egy terméket kis fényezéssel eladnak 10 éven keresztül 300 platfromra tegyék. Én ugyanis csak 1x fogom beszerezni (ingyen) szóval pont le**arom hogy meddig tolják. Battle Royal-eok meg multis okádmányok nem érdekeltek és sose fognak érdekelni.

Pénzügyileg sokkal jobb egyébként a fizetős havi gaming azért tolják. Mert teszem azt amíg te veszel egy játékot mondjuk akcióban csak mondok kerek összeget 5K-ért azt addig nyújtod huzod ameddig akarod. No de ha előfizetsz rá és nem nem tolod le 1 hónap alatt melo miatt akkor megint be fogsz fizetni rá és hoppá már kb a game dupláját fizetted bele és végig se toltad. Ez nem a játékosokról szól hanem a bevételről. A netflix meg a hbo go/max azok ilyen szempontból sokkal jobbak. Mert elmész moziba ne adj isten még buszozol is vagy utazol meg kajálni is akarsz több mint 5K 1 db film. Netflixen a havidíj nincs 5k és megnézhetsz többszázat...

Leszek jó játékok várni kell. A MS sok céget megvett és az értelmes játékokhoz nem 2 év a fejlesztési idő.. hanem inkább a duplája.
16.
16.
Robilluma
:D :D sírok :D :D
Tudod ezen a fórumon én kb 5 fanboyt tudtam megszámlálni. A fanboyság btw nem feltétlenül -értelmetlen- imádása vminek, hanem gyűlölete vmi másnak. Illetve legsúlyosabb esetben mindkettő.
Itt Farkas (már bannolták), az Ork aki troll, a PS játékok szinten aluliságának Neoleleplezője és bugyuta jómagad az egyik oldali fanboy/hater illetve Pistons a másik oldal. Az más kérdés h ps haterek minden egyes topicot mennek mérgezni és ócsárolni, míg Pistonsra ez kevésbé jellemző.
De ha valóban szeretnél látni személyesen is egy PS fanboyt akkor nézz tükörbe és képzelj magadra egy kék pulcsit póni jellel. Pont olyan embereket gyűlölsz mint amilyen te magad is vagy.
A normálisabb emberek, akik nem olyanok mint a ti antiPS négyesfogatotok csak a játékokat várják és nem dilis módra a 'saját' eventjeiket, illetve az 'ellenség'ét h távolról ugorjanak rá.
Ismét jó példa az HBO. Trónok harca, True Det, The night of, Sharp objects, Csernobil, Mare of Easttown, Undoing stbstb. Kb majd mindenki tisztában van vele h ezek kjó és igényes sorik. De az emberek attól nem lettek HBO buzik meg nem járnak HBO cuccokban mert ők tudnak sorozatokat készíteni. Egyszerűen csak tudják h ha kijön egy új széria akkor érdemes csekkolni. A sorozatok a lényeg és nem az h ki adja ki te hülyegyerek. Érted?
Leszarom h a Sony, a Micro v az EA csinál minőségi és jó játékot csak jöjjön. Ha sok a jó PS cucc, veszek egy konzolt. Ha sok a jó Micro, azt is. Más cigire és piára költ annyit fél év alatt mint amennyi a két konzol ára együtt.
A fanboyság és a haterség elég beteg dolog. Ezen nyugodtan elgondolkozhatsz te is. Önvizsgálat, önkritika, aztán kérj segítséget vkitől (ha lehet olyantól aki ért hozzá).
15.
15.
Oistrakh01
#14: Ezen hangosan felnevettem hogy a Sony-nak is ott vannak ezek a szolgáltatós hülyeségei aha látom :D Te tényleg nem vagy normális tr inkább epic store meg a pc-s store-okat választanád... hallod Konzolt a konzolhoz tessék hasonlítani te beteg Sony fanboy...
14.
14.
Robilluma
#12: Azért azzal te is tisztában vagy h nem arra vannak az új konzolok és csilivili vidikártyák h a régi (felpumpolt) játékokkal bizonyítgassanak. Ezeket azért csinálták h feszegessék a korlátokat, megmutassák mi a plafon a videójátékoknál.
Oly nagy kérés h készüljenek gigafejlesztőktől komolyabb játékok?
Az hogy te elvagy a régebbi gamekkel az egy dolog. Én is. De ha szted az jó amit a Rockstar, Micro, Ubi, EA csinál akkor veled van a baj. Akkor 5 év múlva is a GTA 5 nosztalgiavonatán fogsz üldögélni és egy free to play ACvel, multis Halóval meg Battlefield battle royale-okkal fogod tolni. (a hasra felsorolt bandáktól egy szuperjó Lost in random az egyetlen közeljövőben megjelenő játék)
Ezek kezdik azt hinni h ez is elég.
Nem csak a GPszal lehet ócsón játszani. Aki akar az a humble-lal, steamen, epic-en is olyan könyvtárat alakít magának h sose kell vennie semmit. De a Ubi, EA, PS, többi nagynak is ott vannak a szolgáltatásos hülyeségei. Amúgy ha már ennyire skótot játszol és választani kell akkor inkább Epic. Ott ingyé van minden és a tied is marad ;) Már boccs.
Általánosságban a gamerek többsége meló, család, szórakozás mellett 1-2 hónap alatt egy AAA v 2-3 AA játékot tud teljesen kijátszani. Ha mondjuk minden második nap van 2-3 órája játszani. Urambocsá 20k-t ki tud adni bárki egy új megjelenésű, nagyobb és igényesebb játékért kéthavonta... Ezért szeretnék az emberek h jöjjenek az újak. Nyilván nem a régiekkel akarnak elsősorban játszani. Arra ott van az Epic könyvtáramban a Control, Remnant, Kingdom Come, GTA V, Rage2, Batman Arkham, Plague Tale, Alan Wake, Darkest Dungeon, AC Syndicate, Watch Dogs meg vagy 1000 játék. Egy évig röhögve el lennék ezekkel, sőt. Nem ez a lényeg.
A baj az h netflixesedik a gaming. Nem véletlenül csinált a Devolver egy olyan E3at amilyet. (amellett h rohadjó és vicces is volt)
Én nem sírok csak szeretném ha lennének többen olyan 'nagyok', mint amilyen a sorozatoknál egy HBO. Büdzsé és minőség minden téren. Jelenleg ezt a szerepet kb a Sony tölti be, igényességben és mennyiségben is. Mellettük a Capcom, From Soft és még pár mohikán tartja magát. És ez sztem kevés.
Nehogy már 'örülni' kelljen egy ilyen shownak mint amilyen ez is volt.
Starfield, Senhua, Fable-ből mutatnának vmit akkor a seggemet verném a fotelhez. De nem akarnak megtörténni.
13.
13.
#10: "Forza5 uaz mint múltkor"

Én is egy mászkálós logikai cuccot vártam tőle második videónak... erre mit csinálnak? Egy autós faszságot. Ennyire lökedék bandát sem hordott még a hátán a Föld. A kocsi egyhelyben áll, a kamera meg jön, mint az állatok. Ez csinálják ezek a borjak, meg a Senhuát.
12.
12.
crytek
#10: Sosem értettem ezt a sírást.

"lassan egy éve a nagy bumm után amiért Series X-et vehetne az ember?"

Mutassad mág meg a stukkert ami a fejedhez vagy bárki fejéhez van tartva hogy Series X-et kell venni? Akinek One X-et van vagy régebbi gépe, pontosan és nagyon jól el tudja dönteni a jelenlegi helyzet alapján kell-e neki a Series X.
Én váltottam One X-ről egyből amint kapható volt a Series X. Sokan így tettek. Már csak a töltési idők miatt is megérte a váltás. Főleg hogy a moslék pc iparban már olyan hogy értelmes árú VGA mint termék soha nem lesz kapható így azt a szitut egyre jobban kezdem elengedni.
Mióta megvan a Series X egy percig sem merült fel bennem hogy hol vannak a játékok rá. Annyi game van azt se tudom mivel játsszak rajta.

"A GP szép dolog me' ócsó kölcsönző" Jó bizony. És nem látom hogy jobb lenne 0 day 20k ért megvenni valamit pl lemezesen gyorsan kitolni hogy eladhassam mondjuk egy ezressel olcsóbban... Game passal nincs ilyen baszakodás legalább
Amit sokszor és sokáig akar tolni az ember azt meg úgyis megveszi ha van game pass ha nincs.
11.
11.
Robilluma
Elvileg a Scorn nyit ősszel GPba. Hol van róla vmi. egy kjó, beteg, atmoszférikus horror. Ott volt az egyik múltkori X prezentációban. Nagyon nagyon várós. Ha az is el(meg)csúszik, az szomorúság lesz.
10.
10.
Robilluma
Sajna ezek ilyenek. Várna az ember valamit, akármit de sose jön semmi. Megy a marketing és végigpofázzák a fejlesztők a műsort a nagy semmikről. Repülős 20000. mittoménmi, State of Decay2 extra..., Wasteland3 dlc, vendég Dying Light 2 prezentáció, már megjelent Psychonauts2, nézzétek meg mit vettünk GPba bla bla, egy rakás tucat kisebb projekt, Forza5 uaz mint múltkor. Új bejelentés? Valami normális gameplay egy AAA vagy legalább egy AA játékból? Nuku. A fejlesztés az sajna nem a micro erőssége. A biznisz az igen. Aztán ha sokat pampognak az emberek akkor vesznek és vesznek. GPba vagy úgy cakkumpakk bármelyik fejlesztőóriást.
A The Gunk ami egy aranyos indie, ennek örülök h legalább ebből láthattunk vmit. Senhua? Haló! Hol a Halo? Meddig dugdossák? Év végén megjelenik elvileg. A single-ből egy centit nem láttunk még. Esetleg rá lehetne nézni, ha már a világ összes pénzét beleölték és konzolváltásra készült???
Tavaly év végére mondták a Halo, Senhua, Medium, Ewerwind négyest. Utóbbi retyó lett és újrakezdik, Medium kijött a 6 órájával, Senhua még egy másodpercet se láttunk és Haló is dettó. Mi a fax folyik itt már?
A GP szép dolog me' ócsó kölcsönző, de mutatnának valamit lassan egy éve a nagy bumm után amiért Series X-et vehetne az ember? Egyelőre a PC bőven elég lesz.
Jó lenne ha nem az lenne a jövő h a legnagyobb óriás bebizonyítja és mutatja az utat másoknak is, miszerint játékfejlesztés nélkül is lehet szarásig bevétel elég csak a szolgáltatás meg a köcsögösködés. Jó lenne ha odavernének valami játékkal is már, elvileg az viszi előre a gaminget. És egyetlen olyan micro játék gameplayt se láttam az elmúlt 2 évből ami miatt lehetne akárcsak egyet is várni :( Miközben olyan Black Myth Wukong, Elden Ring, HZD, stb gameplayeket raknak elénk h ihaj.
Nagy Show volt ez!!!
8.
8.
Oistrakh01
#7: Szia!
Igen, csak te!
Üdv
7.
7.
kismarci
"A közvetítés egyébként magyar felirattal is elérhető lesz:"

Ahha....és tuti csak én vagyok a béna....ugye?
6.
6.
Őrnagy
#2: Ja. De én reménykedem.
3.
3.
Anti4730
Milyen jo lenne, ha a microsoft mutatna mar valami erdekeset tenyleg. Mondjuk az is igaz, hogy mostanaban kb mashol se volt semmi erdekes bejelentes.
2.
2.
crytek
#1: Nem gondolom hogy 2 hónap alatt érdemi fejlesztés történt bárhol is. A cikk leírja miket mutatnak majd. Semmi újdonság nem lesz. Max a Hellblade 2-ből jön megint egy semmitmondo cgi trailer
1.
1.
Őrnagy
Én azért mégis bízom valami meglepetésben. Csak nehogy kellemetlen legyen...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...