A The Elder Scrolls Online-ban debütál a DLAA

Az NVIDIA DLSS technológiája után hamarosan megérkezik a DLAA is, amely a gépi tanulás segítségével teheti szebbé a játékainkat. Az élsimítást célzó újdonságot először a The Elder Scrolls Online játékosai próbálhatják majd ki.

A The Elder Scrolls Online játékosai már javában készülhetnek az MMORPG következő frissítésére, a tartalmi újdonságok mellett azonban egy érdekes technikai vívmányt is hoz majd a 32-es sorszámú patch. A legutóbbi fejlesztői livestream keretei közt a stúdió tagjai a Deadlands új zónáját mutogatták az érdeklődőknek, a játék kreatív igazgatója, Rich Lambert azonban szót ejtett néhány olyan újdonságról is, amelynek az újabb NVIDIA-kártyákkal rendelkező PC-s játékosok örülhetnek.

Az online szerepjáték az új frissítéssel támogatja majd az NVIDIA Deep Learning Super Sampling opcióját, amely gépi tanulás segítségével skálázza fel az alacsonyabb képfelbontást, ezzel lényegesen javítva a játék teljesítményét. Ez azonban nem minden, ugyanis ezzel párhuzamosan náluk debütál majd az NVIDIA következő nagy vívmánya, a Deep Learning Anti-Aliasing (DLAA) is, amely hasonló elvet használva segíti az élsimítást. Ez a megoldás nem hoz látványos javulást a játék teljesítményét tekintve, ellenben gyönyörűen eltünteti a recésebb éleket. Természetesen ez a két opció kizárólag a PC-s játékostábor kiváltsága lesz, azon belül is azoké, akik újabb NVIDIA-kártyát (RTX 2000-es vagy 3000-es széria) rejtegetnek a fedél alatt.

6 komment - szólj hozzá!