Breaking: átnevezhetik a FIFA-sorozatot

Egyelőre nincsenek konkrétumok, de azt már megerősítette az EA Sports vezetője, hogy felülvizsgálják a FIFA-val kötött megállapodásukat, amely egyébként független minden más licencszerződéstől.

A FIFA 22 első számairól és "a futball jövőjéről" szól Cam Weber, az EA Sports vezetőjének legutóbbi nyílt levele. Ebben Weber megerősíti, hogy a legutóbbi játék rajtja remekül sikerült, eddig 9,1 millió játékos próbálta ki, akik 7,6 millió Ultimate Team-csapatot hoztak létre, és 460 millió meccset játszottak le.

Weber leszögezi, hogy továbbra is elkötelezettek abban, hogy a lehető legjobb futballélményt szállítsák a játékosoknak, akiknek egyébként folyamatosan figyelik a visszajelzéseit. Tisztában vannak vele, hogy ennek része a hitelesség is, ennek érdekében rengeteg energiát fordítanak a licencekre: jelenleg több mint 300 partnerük van, akik 17 ezer sportolóhoz, 700 csapathoz, 100 stadionhoz és 30 ligához biztosítanak nekik hozzáférést, és ehhez jönnek még hozzá az ikonikus bajnokságok jogai, mint például a Bajnokok Ligája.

Viszont: ezzel együtt úgy döntöttek, hogy feltérképezik a lehetőségét annak, hogy átnevezzék a FIFA-sorozatot. Konkrétumokkal még nem szolgált a cég, de azt már megerősítették, hogy átnézik a FIFA-val kötött megállapodásukat, amely egyébként teljesen független a többi licenctől - vagyis egy esetleges váltás azokat semmilyen módon nem érintené.

Hogy mi ennek a háttere, azt még nem tudjuk - az biztos, hogy a dolog még nem eldöntött, tehát lehet, hogy nem is lesz belőle semmi.

A FIFA 22 egyébként épp a minap kapta meg az első nagyobb javítását, amely többek között nerfeli a kapusokat, finomhangol a védekezésen, és a bíró is okosabban fúj majd a letöltése után.

14 komment - szólj hozzá!