Szövetséget köt a Sega és a Microsoft

  • Írta: szlav
  • 2021. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
Egymás markába csapott a hosszú múltra visszatekintő japán játékcég és a redmondi techóriás. Az üzleti szövetségnek köszönhetően, kihasználva a Microsoft technológiai vívmányait, innovatív irányba lendülhet a Sega működése.

A Sega a minap leleplezte a Microsofttal való stratégiai szövetségét. A kékcsíkos játékfejlesztő és kiadó mellett bizonyos szempontból elszaladt a technológia, a Microsoftnak, s főképp az Azure felhőhálózatának köszönhetően azonban behozhatják a lemaradást. A frissen megkötött partneri viszony lehetőséget ad arra, hogy a Sega hosszabb távon innovatív módon vigye a jövőbe a saját IP-jait. Az Azure nagyban segíthet az új címek megalkotásában is, hiszen a felhős infrastruktúrának köszönhetően a fejlesztők, komoly hangsúlyt fektethetnek a globális online jelenlétre és a közösségi funkciókra.

"A világ még sohasem volt olyan szorosan összekötve, mint manapság. Az elmúlt évek 5G-hálózatainak és a felhős szolgáltatásoknak köszönhetően a fogyasztók bármikor könnyedén elérhetik a minőségi szórakoztató tartalmakat" - magyarázta a közleményében a Sega. "Ebben a behálózott környezetben a játékipar ökoszisztémája is folyamatosan fejlődik és bővül, hiszen napról napra felütik a fejüket az egyre szofisztikáltabb eszközök és technológiai vívmányok.

Ennek köszönhetően tehát a videojátékok médiuma továbbra is növekszik, a felhasználók pedig egyre könnyebben férhetnek hozzá a játékok széles tárházához és a globális játékosközösséghez. A Sega és a Microsoft kapcsolatának a célja, hogy a jövőbe mutatva optimalizáljuk a fejlesztői folyamatokat, illetve hogy az Azure felhőtechnológiájával minőségi játékokat tárhassunk a felhasználóink elé."

1.
1.
DarkCrash
Nem hogy kidobnának egy Dreamcast 2-őt. Az első DC zseniális volt egy Ps1 után. Játékokról nem is beszélve. Re:Code Veronica, Carrier, Tokyo Xtreme Racer, Illbleed, D 2, House Of The Dead stb...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...