Mobilokhoz tervezett kontrolleren dolgozik a Sony?

A Sony Interactive Entertainment japán részlege nemrég szabadalmaztatott egy PlayStation-kontrollert, aminek az a különlegessége, hogy kifejezetten mobilokhoz tervezték.

A VGC szúrta ki, hogy a Sony Interactive Entertainment egy olyan szabadalmat nyújtott be nemrég, ami egy mobilokhoz tervezett PlayStation-kontrollerről szól. A szabadalom az SIE japán divíziójához kapcsolódik. A leírás és a csatolt tervek alapján kijelenthető, hogy a kontroller kialakítása erősen hajaz a PlayStation 4-féle DualShock 4 formavilágára.

Egyelőre nem világos, mi a terve a Sonynak az ötlettel, de nem kizárt, hogy vadonatúj területen próbál piaci részesedést szerezni magának a Sony. Mint ismert, októberben csatlakozott az Apple Arcade korábbi tartalomfelettese, Nicola Sebastiani az SIE mobilos részlegéhez, amely korábbi álláshirdetések szerint azzal a feladattal jött létre, hogy a Sony legnépszerűbb sorozatait mobilra költöztesse. Hogy mennyire komolyan gondolja a mobilos előretörést a Sony, azt jól mutatja, hogy Jim Ryan, a PlayStation főnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy még a 2022 márciusában végződő üzleti évben szeretnének valamelyik ikonikus sorozatuk mobilra költöztetésével előrukkolni.

6 komment - szólj hozzá!