Phil Spencer: minőséget, következetességet várnak tőlünk, jobbnak kell lennünk

  • Írta: gorien
  • 2022. május 13.
  • Hír
Link másolása
A minap a Bethesda felkavarta kissé az indulatokat, amikor bejelentette, hogy mind a Redfall, mind a Starfield megjelenését áttolták jövőre. A helyzetet a Microsoft Gaming feje, Phil Spencer sem hagyta szó nélkül.

Míg két héttel ezelőtt még azért várhattuk a Microsoft és a Bethesda idei közös műsorát, hogy egyebek mellett a Starfield és a Redfall idei megjelenése előtt is elkezdjék feltüzelni a népet, addig tegnap kiderült, hogy ez a lehető legtávolabb áll a valóságtól: mivel mindkét játék megjelenését jövőre halasztották, ezért bármilyen látnivalót is kapunk majd, az legfeljebb csak vigaszdíjnak érződik. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója is reagált a hírre, amit értelemszerűen nem fogadott kitörő örömmel a játékosok – épp ezért igyekezett megnyugtatni őket, hogy a visszajelzéseik nem találnak süket fülekre.

„Ezek a döntések nem egyszerűek sem a játékokon dolgozó csapatoknak, sem a rajongóinknak. Noha teljes mértékben támogatom, hogy annyi időt adjunk a játékoknak, hogy készen jelenjenek meg, a visszajelzéseket is meghalljuk. Minőséget és kiszámíthatóságot várnak el tőlünk, és nekünk jobban kell azon dolgoznunk, hogy megfeleljünk ezeknek” – írja Spencer.

Tavaly a Microsoft azt ígérte, minden negyedévben legalább egy belső fejlesztés érkezik az Xbox Game Passbe, ám a Redfall és a Starfield csúszásával az év második fele ilyen cím nélkül marad. Innen nézve tehát igaza van Spencernek, tényleg van még min dolgozniuk. Ennél azonban valószínűleg jobban izgatja a játékosokat, hogy a Microsoft által felvásárolt stúdiók mintha nem nagyon szállítanák a játékaikat: a Rare kínlódik az Everwilddal, a State of Decay 3-on dolgozó Undead Labsnél gondok vannak, és az új Perfect Dark kedvéért alapított The Initiative is csak veszíti a fontos embereket.

Előfordulhat, hogy a most épp az Activision Blizzardra ácsingózó Microsoftnak torkán akadt a sok felvásárlás?

28.
28.
Ooorky
#27: Feljegyzem a naplómba, ez kimaradt.
27.
27.
crytek
#25: Beszarok rajtatok. Ha már fröcsögtök meg vádaskodtok meg beszoltok bárkinek legalább valós infokat tudjatok már a dologról..

Nem valami kuponos akcióban meg nem fél évre. Emag akció volt és 1 éves ps plus volt (8880ft). A fél év amire gondolsz az az volt hogy így a ps nowból lesz hátra fél évem ha átmegyek majd a maxos csomagra.

#24: Kisbarátom sajnos téged is félreinformált valaki...de sebaj.
26.
26.
nemfontos
#17: Látod ez egy nagyon jó kérdés. Akadálya nem volna annak hogy beruházzanak valami igazán komoly játék kifejlesztésébe, de feltételezem hogy pillanatnyilag ez nem szerepel a célok között.
A Phil Spencer viszont imád beszélni, és minden héten mond valami nagyot, de egyre kevésbé tudom komolyan venni ezeket a ki/bejelentéseket. Kicsit olyan mint ha nem is nektek játékosoknak beszélne, hanem a részvényeseknek. "egyre jobbak leszünk, minden jó, olyan játékok lesznek hogy kereshetitek az állatokat a padlón."... Lényegében semmi soha nem lett abból amit ő mondott. Egy kiváló marketinges aki tudja hogyan kell megetetni a világgal hogy nagy dolgok vannak előkészítve akár igaz, akár nem. Bizonyára sok előfizetés született az "ígéretekből".
Rajtam nem fognak az ilyen trükkök. Nem érdekel ki mit ígérget. Az érdekel amit meg tudok venni/elő tudok rá fizetni MOST. A jövőben meg majd lesz ami lesz.

25.
25.
Ooorky
#24: Múltkor még büszkélkedett vele, hogy van vmi kuponos ps plus előfizetése fél évre "óccsóér".
Mondjuk amióta "megújult" az oldal van, hogy napokig fel se nézek, úgyhogy lehet tényleg kimaradt valami infó nálam.
24.
24.
zoli12i
#21: Enged el a csókát. Sajnos a PS-n nincs ingyen semmi, ezért a megvett PS5-nek porosodnia kell (micsoda befektetés). De a GamePass-ban annyi meg annyi jó játék van, hogy az biztos pörög ezerrel.
Csak kérdés, hogy hogyan ha az sincs ingyen ?
23.
23.
Ooorky
#22: Csak szeretlek és nem akarom, hogy unatkozz :D
22.
22.
crytek
#21: Kb 7hónapja vettem a ps5-t.

Az a tény kicsit se zavarjon, hogy a ps now június 22-én indul...

Megint csak be akartál szólni értem Okkkéj...
21.
21.
Ooorky
#19: Múlt héten még azt számolgattad mennyi ps exkluzívot kell kitolnod mielőtt lejár a fél éves előfizetésed, most meg hirtelen a sarokban porosodik... Okkkéj...
20.
20.
Őrnagy
#19: Igen, pontosan így van. Csak úgy tűnt pár éve, hogy a Micro is elkezd fasza játékokat fejleszteni. És pár milliárdot ki is szórt az ablakon stúdiófelvásárlásra, de eddig nincs sok eredménye.
19.
19.
crytek
#17: Nem tudom te hol dolgozol ,de szerintem ott is láthatod ezt a dolgot... Ugyanis attól hogy van egy cég ami állandóan "rekord bevételeket" jelent be a külvilág felé, ott attól még belül kurva nagy a gáz...

Itt a konkrét ms game ipar példát nézve azért van mert a SONY tehetségeket vásárolt fel... addig a MS-nak meg elég a "moslék"

Én kurva nagy MS rajongó vagyok a game pass miatt és a megvett ps5 azóta is csak porosodik meg minden ,de ha a Sony címeivel kéne valamit vs egymásnak ereszteni egyszerűen az AUTÓS kategórián kivl (Forza) nincs értelmes game amit szembe lehet állítani.
A MS-nál sehol nincs egy Uncharted, egy Last of Us, egy God of War , egy Spiderman ,egy Shadow of the Colossus, egy The Last Guardian, egy Until Dawn ...stb minőségi cím..

A MSnál van cserébe egy elhaló Gears of War, méggázabb Halo, azt kész vége de ezek semmivel se tudják felvenni a versenyt sony oldalon.

18.
18.
delphijos
#15: Félreértés ne essék, így is bőven el vagyok látva, ( főleg hogy még Switch is van ) csak Crytek kommentjére írtam, hogy lehet hogy a jövőben a PS-t hagyja ki egy csomó játék, de egyelőre pont az ellenkezőjét látom.
17.
17.
Őrnagy
#16: Engem mondjuk sokszor érdekelnek olyan kérdések is, amik nem érintenek közvetlenül. Te nem így vagy vele? Az egyik leg érdekesebb kérdés számomra az a játékiparban, hogy a Micro miért nem tud egy igazán ütős címmel előrukkolni, miközben szinte korlátlan anyagiakkal rendelkezik. :)
16.
16.
nemfontos
#13: Nekem van egy ismerősöm, akitől megkérdeztem hogy miért vett most egy xbox one -t!!! igen, azt... és erre tartott nekem egy kiselőadást amiben a neten keringő, microsoft -ot érintő, önjelölt gazdasági szakembertől származó információ volt, hogy az ms -nek így a jó, hogy az ms -nek úgy a jó, stb... mikor befejezte, megkérdeztem tőle hogy jó jó... értem én amit mondasz, de TE miért vettél most egy xbox one -t.. :)

Ha valaki nem részvényes, és nem újságíró, az mégis mi a fenének foglalkozik azzal hogy az ms -nek mi a jó? Miért nem azzal foglalkozik, hogy NEKI mint vásárlónak mi a jó? Nekem kell egy játék. Megnézem ki adja azt ide nekem. Megnézem hogyan adja azt ide nekem. Az hogy ez neki megéri vagy sem, az az ő dolga és nem az enyém.

Vicces egyébként hogy az illető azóta sem fizetett elő egyik ms -nél elérhető csomagra sem - pedig a kiselőadásban benne voltak -, illetve azzal a pár darab játékkal játszik, ami a géppel jött. :)
15.
15.
nemfontos
#12: Időm az nekem sincs... Ugyanakkor, ha nem játszhatok azzal amivel szeretnék mert nem a megfelelő gépet vettem alá, akkor mi értelme egyáltalán bármelyiket is megvenni?
Ez persze ízlés kérdés. Nekem nem igazán van választási lehetőségem. A jövőben persze minden változhat.
14.
14.
crytek
#13: A felhő miatt a ms eleve régóta leszarja azt hogy mennyi db gépet adnak el.. Ma ugyanis már lassan semmi akadálya annak hogy a tv-kre is fel lehessen tenni majd az xbox appot és akkor nem kell konzolt venni csak legyen net + 1 db kontroller és csapathatod a ms címeket.

De a MSnál vannak biztos ezért fizetést kapó emberek, akik figyelik a gazdaságot és felmérik hogy jön majd a nagyobb bevétel. Számomra mint Series X és PS5 tulaj olyan mindegy mi mire jön. Engem csak az érdekel csak hogy game pass és ps+ba jöjjön MINDEN IS :)
13.
13.
Őrnagy
#8: Az a kérdés, mi hoz több bevételt : ha exkluzívvá tesznek egy multiplatform játékot, ezzel növelve az eladott konzolok számát? Vagy ha multiplatformként hagyják tovább működni, és így több játékost érnek el? Szerintem a Micro a 2. esetre fog hajtani, mert leszarják a konzolháborút, nekik játékosszám kell. De lehet, hogy tévedek. Amúgy ez valszeg játékfüggő.
12.
12.
delphijos
#8: Lehet. De egyelőre még az olyan cimekből van JÓVAL több a listámon ami BOX-ra nem jött. Pedig nagy részük nem is PS only. Mondjuk ennek ellenére se fogok már PS5-öt venni, mert úgysincs elég időm, így ezek kimaradnak. ( vagy jobb híján megvettem Switch-re )
11.
11.
rorr
#5: Éppen ,hogy Ő hozta helyre amit előtte elrontottak. ;)
Szerintem abszolút nem szerencsétlen!!
10.
10.
crytek
#9: Ez semmit nem jelent. Nekem meg egyre több playstation-os ismerősöm van aki xboxot is vett a game pass miatt. Sőt olyan is aki már a series s-et xre cserélte (pedig ugye még igazi érdemi cím nem is jött)
9.
9.
DarkCrash
#8: Hát lehet. De majd kiderül. Nekem pl egyre több ismerősöm van aki már nem fizet elő.
8.
8.
crytek
#7: Majd jövőre a codok és a többi activision cucc game pass bekerülése miatt hidd el ugrik majd a szám... lehet nem exponenciális meg duplázos mértékben ,de biztos sokan lesznek majd.
A későbbiekben meg lazán elképzelhető hogy "jöjjenek a számok" alapon a megvett cumok only ms platformra jönnek majd és az "úgyis kiadják majd ps-re hittel" ellentétben majd nézünk mint hal a szatyorban... a pénz nagy úr elég érdekes dolgokra tudja késztetni a cégeket.
7.
7.
DarkCrash
Látom ennek az embernek még mindig nem esik le miért lő kapufát saját magának évről évre. Kezdjék el gyártani a játékokat, mert hiába a GP, ha nincs mivel megtölteni a középszar játékokon kívül előbb utóbb zuhanni fog a játékos bázis. De ez az én véleményem.
6.
6.
zoli12i
Meg imádkozni kell, hogy jó stúdiót nem vásároljon fel a MS, meg akkor azoktól soha többé nem láttunk jó játékot!
Az utolsó TES játék 11 éve jelent meg! Az új fejlesztése meg sehol sincs még…
5.
5.
zoli12i
Mikor fogják már ezt a szerencsétlent elzavarni ? Az előző generációs csatát csúfosan elbukta. Most meg ugyanezt ismétli meg csak már tátott szájjal…
3.
3.
crytek
Bizony. És látjuk is ők mennyire veszik ezt komolyan a suttyó Haloval meg az átskinezet forzával...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...