19.000 fiókot büntet a Ubisoft

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 23.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft szerint azokat fogja érinteni a büntetés, akik az utóbbi időben kihasználtak egy hibát a rendszerek működésében. A kiadó nem részletezte, hogy mégis melyik játék melyik hibájáról van szó.

A hírt a Ubisoft Support Twitter-fiók osztotta meg, azonban azóta sem újságírói megkeresésekre, sem pedig a poszt alá érkező kommentekre nem reagáltak, később is csak az egyéb hibákat bejelentő kommentekre reagáltak.

Ezek alapján az egyetlen választ a spekulációk adják, ami alapján a leginkább érintett játék a Rainbow Six: Siege. A játék megjelenése óta fennálló gyengeség az úgynevezett "duping", amikor is egy drága játékbeli skint a játékos képes ingyenesen lemásolni és sokszorosítani. Ennek a "kalózkodásnak" a legújabb iterációja szerint az Xbox fiókot kell lekapcsolni, majd újra hozzákapcsolni a játékhoz. Bár ezeket a hibákat javítja a kiadó, a játékosok mindig találnak új módszereket a skinek duplikálására.

A másik lehetséges "csalás" az, hogy konzolon is billentyűzet-egér párossal játsszák a játékot, ami érthető előnyt jelent a kontrolleres játékosokkal szemben. Bár léteznek kiegészítők, amelyek által a rendszer számára kontrollernek tűnik a rácsatlakoztatott egér, ezeket a perifériákat célozza a Ubisoft "Egérfogó" nevű kezdeményezése.

A cég zéró toleranciát hirdetett a csalókkal szemben, így az érintett 19.000 fiók valamilyen formájú korlátozás elé néz, azonban csakúgy, mint a csalás természete, úgy az érte járó büntetés súlyossága sem ismert hivatalosan. A csalások és igazságtalan előnyök levadászását a Ubisoft eddig a háttérben végezte, de csakúgy, mint a Valve, ők is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy nem kegyelmeznek a csalóknak.

4.
4.
pityke0211
Így akkor már értem miért nem volt idejük az elmúlt két hétben reagálni a ticketemre - hogy nem tudok az AC3mal játszani -, és totál megértem .... Ja mégsem
3.
3.
Ooorky
Pedig itt is jó páran bizonygatták, hogy gamepad-del sokkal jobb fps-t játszani, mint egér+bill-lel...
2.
2.
Doomsayer
Eljött a nap, amikor csalásnak minősül bill+egérrel játszani egy FPS-t egy olyan platformon, ami támogatja? Biztos jót tesz majd a játéknak, ha kidobják azokat, akik játszanak vele :) Utána már csak azt kell eldönteniük a cégvezetésnél, hogy a fejlesztőket, vagy a játékosokat hibáztatják-e emiatt :)
1.
1.
crytek
Erről jut eszembe lassan be kéne lépni nehogy inaktivitás miatt töröljenek...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...