Brit toplista - nincs fék a Roxfort Expresszen

  • Írta: szlav
  • 2023. március 15.
  • Toplista
Link másolása
Lassan már öt hete megjelent a Hogwarts Legacy, de kihívója még nem akadt a brit toplistán. A szigetországban már az Elden Ringet is lehagyta a boszorkányok és varázslók kalandja.

Tény, hogy a britekhez különösen közel áll minden, ami a Harry Potterhez köthető, de a Hogwarts Legacy elsöprő sikerei ezzel együtt is bámulatosak. A játék a megjelenése óta zsinórban ötször nyerte el a dobozos eladási lista aranyérmét, de nem talált kihívóra a digitális értékesítések frontján sem.

A britek annyira zabálják a roxforti túrát, hogy a Hogwarts Legacy eddigi összesített eladásai már a tavalyi nagy év eleji favorit, az Elden Ring mai napig számolt eladásait is meghaladták. Az pedig valószínű, hogy a játék még egy darabig előkelő helyen marad a listán, hiszen májusban Xbox One-ra és PlayStation 5-re, júniusban pedig Nintendo Switchre is érkezik egy-egy utólagos kiadás.

Egyéb játékok terén nem történt igazán szembeötlő mozgás a listán. A Metroid Prime Remastered a második helyről a negyedikre csúszott, a Wo Long: Fallen Dynasty pedig a nyolcadik helyről egészen a harmincharmadik pozícióig esett vissza. A Mario-nap alkalmából viszont nagyot futott a Nintendo kabalája - a bajszos olasz máig frissülő kartjátéka egészen a bronzéremig küzdötte fel magát.

  1. Hogwarts Legacy
  2. FIFA 23
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. Metroid Prime Remastered
  5. God of War: Ragnarök
  6. Grand Theft Auto V
  7. Minecraft (Switch)
  8. Call of Duty: Modern Warfare II
  9. Nintendo Switch Sports
  10. Animal Crossing: New Horizons
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...