Megvan a Dead Island 2 gépigénye

  • Írta: pandaril
  • 2023. április 12.
  • Gépigény
Link másolása
A gépigényt a fejlesztők négy kategóriában adták meg, így könnyebb lesz belőnie mindenkinek, hogy egyáltalán elfut-e a gépén. A konzolokra vonatkozó részletek is érkeztek.

A Dead Island franchise hivatalos Twitter-fiókja jelentette be, hogy megvannak a Dead Island 2 hivatalos gépigényének részletei. Az adatok a játék technikai GYIK oldalának elején találhatók, de természetesen itt is közöljük.

A legalacsonyabb, 1080p-s felbontás és 30 fps mellett is legalább 10GB RAM-ra lesz szükségünk, viszont ha 60 fps-ben szeretnénk játszani, akkor már legalább egy Geforce RTX 2070 Superre, 16 GB RAM-ra és egy kilencedik generációs i9-re lesz szükségünk. A legnagyobb, 4K–60 fps beállításhoz már igen komoly vas fog kelleni. A játék támogatni fogja a FSR2-t, azonban a DLSS-ről nem közöltek információt.

A konzolokkal kapcsolatban is kaptunk némi infót. Az előző generációs gépeken 30, míg a jelenkoriakon 60 fps-sel fog majd futni a játék, bár a felbontást nem részletezték. Ezen felül a konzolos verziók nem fogják támogatni a billentyűzet–egér kombót, kizárólag a kontrollert. Cross-play és hagyományos értelemben vett versus multi nem, 3 fős co-op viszont lesz a játékban.

4.
4.
GAMEROD
Már nem olyan központi kérdés a gépigény ami régebben volt, amikor valóban az volt a kérdés hogy elindul -e valami vagy nem. Ma csak a plusz igényekről szól, hogy hány plusz fps legyen, meg hány plusz effekt. Ezért nem is izgat a kérdés, mindenki gépéhez mérten be tudja lőni a beállításokat. Viszont ehhez a látványhoz képest a ram kivételével túlzottak ezek a gépigények. A mozgások suták, az arcok kidolgozatlanok, annyiban merül ki az egész hogy tűéles meg kicsit rajzfilmszerű. A játék viszont nem érdekel, egyszerűen ezekben a horror tucat fps-ekben nem tudják normálisan kivitelezni a zombikat, semmi jellegzetes nincs bennük, egyedül a korai Resident Evilekben voltak igényesen "hihetően" megszerkesztve azok is. Ezekben meg csak többnyire támadnak kopasz szörnyszerű egyforma hatású default valamik és ezzel el is van intézve, azt se tartom kizártnak hogy copy/paste a korábbi hasonlókból.
2.
2.
FrankBlack
Jó pár éve nem érdekel semmilyen horror és zombis játék, de ez nagyon megtetszett a legutóbbi hosszabb gameplay videók alapján. Nekem az első része is nagyon bejött, számomra a legjobb zombis játék. Nekem jobban tetszik mint a Dying Light, Resident evil, Last of us, Days gone vagy bármi más.

Lesz esetleg teszt még a megjelenés előtt?
1.
1.
crytek
1080p ultra sima ügy lesz..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...