Frissítve: Rebootolhatják a Mortal Kombatot

  • Írta: pandaril
  • 2023. május 11.
  • Pletyka
Link másolása
Legalábbis erre lehet következtetni a játék hivatalos csatornájának legújabb teasere alapján, igaz, nem árt hozzá egy kis konspirációra való hajlam, ugyanakkor nem ez lenne az első restart a franchise történetében.

A több mint 30 éves sorozat soron következő, tizenkettedik részét már elkezdte teaselni a fejlesztő NetherRealm, azonban most a játék YouTube-csatornájára egy újabb videó került fel It's About Time címmel.

A teaserben egy óra másodperc mutatóját láthatjuk, ami a 12-es felé haladva megáll a 11-en, majd ugrik egyet az 1-re, megáll, és újrakezdi a kört. Spekulációk szerint ezzel kívánnak utalni a fejlesztők arra, hogy a Mortal Kombat 12 utáni rész már egy reboot lesz – megint. A sorozatot feltámasztó 2011-es rész is egy soft reboot volt. Vagy a fejlesztők nem elégedettek a játék történeti szálával, vagy csak egyszerűen szeretnék elkerülni a 2011 előtti játékok lejtmenetét. De a tény, hogy a mutató átugorja a 12-est, úgy is értelmezhető, hogy a soron következő rész nem is a Mortal Kombat 12 lesz, hanem maga a reboot.

Ez természetesen nettó spekuláció, mint ahogy az is, hogy a trailerben látható másodperc mutató 5 másodperccel 12 utánra ugrott, amit úgy is lehet értelmezni, hogy május 12-én lesz a hivatalos bejelentése a készülő játéknak.

Update! A billbil-kun által kiszivárogtatott információk szerint a következők Mortal Kombat valóban egy reboot lesz és a Mortal Kombat 1 nevet fogja viselni. A játék PC-re, Xbox Series X/S-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re is megjelenik majd, 69,99 dollártól indulnak majd az ára, de a gyűjtői kiadásért 249 zöldhasút kell kipengetni.

8.
8.
Br1sk
7. Jófej lehetsz partykon :D
7.
7.
Heldengeist
#6: Így is úgy is sokadik számnál kezdesz bele. Az, hogy rebootolják nem törli ki a történelemből a korábbi részeket.
6.
6.
Br1sk
Amúgy remek hír! Mindig szerettem volna igazán elsajátítani egy verekedős játékot de a sokadok számnál furcsa érzés belekezdeni egy sorozatba. Mégha történetvezetésben nem is számít hogy mi volt előtte akkor is. Möst jön el az én időm Mk ban.
5.
5.
Br1sk
Az órás videó egyértelmuen erre utalt hogy nem lesz 12 hanem kapásból 1 jön. Nem értem hogy sikeült levonni azt hogy most bejelentik hogy 12 jön aztán meg rebootolják. Na da mindegy csak mondom lol
4.
4.
Kamukaze
#1: Akkó nem csak te öregszel. Az én gondolataim is hasonlóak.
3.
3.
Khaszás
#2: Ha a hírben a megfogalmazás valós "Reboot" az újra kezdést jelent amire te gondolsz az a Remaster néven fut :)
2.
2.
Shao Kahn
Nem mintha gyakorlott Mortal Kombat játékos lennék (egyikben sem tudtam eljutni semeddig), de kiváncsi lennék hogy a "reboot" nem merül-e ki majd annyiban, hogy újra kiadják az MK1-et szebb grafikával és kész?
1.
1.
Nothing
Tudom, öregszem, de nekem már a 11 komplexitása is sok. Szerencsére a rengeteg opció meg variáns mellett a bunyó sem veszett még el, de innen már tényleg hova tovább? A harcrendszer - szerintem - már így is túlkomplikált egy szimpla arcade jellegű 2D bunyós játékhoz.

Talán Boon-ék is így vannak vele, ezért ugranának vissza az egyes mezőre. Néha a kevesebb több.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...