A bíróság egyből elutasította az FTC fellebbezését

  • Írta: szlav
  • 2023. július 15.
  • Biznisz
Link másolása
A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság megpróbált egy utolsó gáncsot vetni a Microsoft elé az Activision Blizzard King felvásárlása kapcsán, a fellebbviteli bíróság azonban azonnal lelőtte ezt a kérelmet.

Amikor azt hittük, hogy végre pont kerülhet a Microsoft és az Activision Blizzard King sokáig elhúzódó mergerére, az Egyesült Államok kereskedelmi bizottsága, az FTC egy újabb, végső akadályt állított az ügy elé. Miután Jacqueline Scott Corley bírónő döntést hozott, zöld utat engedve a felvásárlásnak, az FTC gyakorlatilag egyből benyújtotta a fellebbezését. Mivel a Microsoft július 18-ig kapott határidőt az üzlet nyélbeütésére (máskülönben kötbért kellene fizetniük az Activisionnek), hangosan ketyegett az óra a redmondiak fülében.

A fellebbviteli bíróság azonban nem húzta az időt: rekord időn belül mérlegelték, majd elutasították az FTC tiltakozását. Ezzel tehát az Egyesült Államokban sem maradt akadálya annak, hogy egybeolvadjon a redmondi techóriás és Bobby Kotick gigafranchise-okat mozgató pénznyomdája - a napokban még Törökország is szó nélkül rábólintott a mergerre.

Az utolsó fekvőrendőrt az Egyesült Királyság fogyasztóvédelmi szerve, a CMA jelenti. Habár mára egyértelművé vált, hogy a Microsoft a britek beleegyezése nélkül is felvásárolná az Activisiont, a következő hetek arról szólnak majd, hogy Satya Nadella és Phil Spencer megfelelő kompromisszumot tudjanak nyújtani a szigetország illetékeseinek. Mivel a CMA fennakadása az volt, hogy a Microsoft túl nagy szeletet vágott a cloud gaming, mint iparág jelenleg is sütőben lévő tortájából, többen azt rebesgetik, hogy a redmondiak a felhős szolgáltatásuk licencelt kiszervezésével nyújthatnak olajágat a CMA-nak.

3.
3.
Obi Wan Kenobi
#2: Pedig mennyivel jobb volt nélküled:D
2.
2.
crytek
Feketén fehéren mondta a bíróság miért döntöttek így.
FTC fellebbezése kb olyan, mint én számon kértem volna a tanárnőt az iskolában doga után hogy miért adott 1-est a dolgozatra amikor a nevemet felírtam a lapra.
De győzött az igazság. Remélem mielőbb lezárul a dolog és megkezdődhet a game pass könyvtár felhízlalása activision blizzard címekkel
1.
1.
vanpear
Az FTC nagyot akart pukizni, de ...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...