Megállapodott a Sony és a Microsoft a Call of Duty sorsáról

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 17.
  • Biznisz
Link másolása
Aláírták végül azt a 10 éves megállapodást, amit Brad Smith állítólag hónapok óta magánál tart, hogy kéznél legyen. A múlt heti bírósági ítélet fényében valóban nem volt értelme további ellenállásnak a Sony részéről.

Phil Spencer jelentette be a hírt Twitteren, miszerint aláírták a megállapodást a Sonyval, hogy a jövőben minden Call of Duty megjelenik majd PlayStationre is. Tom Warren annyival egészítette ki a hírt, hogy a megállapodás, hasonlóan a Microsoft többi, a felvásárlás kapcsán kötött szerződéséhez, 10 évre szól.

Hogy miért maradt ki az időtartam Spencer tweetjéből, nem tudni, azonban a korábbi nyilatkozataikkal egybe cseng a 10 év. Persze, a szkeptikusok attól még feltételezhetik, hogy a PlayStation-verziók gyengébb optimalizációt kaphatnak, hogy ezzel is a felhő vagy akár egy Xbox vásárlása felé tereljék a játékosokat. Ezen a ponton ez nettó spekuláció, ráadásul ezzel a húzással a Microsoft beigazolná a felvásárlást ellenzők minden aggályát, így ha nem akarnak arcvesztést szenvedni, akkor a Sony konzoljain is ugyanúgy fog futni az aktuális Call of Duty, mint minden máson.

11.
11.
Kratoska
#10: Gondolom addig könyörgött meg addig zaklatta az adminokat, amíg végül visszaengedték.
10.
10.
HMoody
#9: "Ezért tenni szoktak,hogy valakivel ez forduljon elő."

Miért is voltál hetekig némítva? :)
9.
9.
crytek
#8: "miért nem kapott még permabant"

Ezért tenni szoktak,hogy valakivel ez forduljon elő. Lenne mit írnom ,de akkor megint megkapnám hogy gerjesztek, pedig csak válaszolnék. De sajnos nem lehet
8.
8.
HMoody
#5: Akármennyire is butuska szegény, azért valljuk be, most jól látszott, miért nem kapott még permabant. Nélküle nincs kommentszekció, tehát kell az oldalnak is.
7.
7.
negyven2
#6: Akkor mégegyszer, hogy a nem csak szalagcímeket, meg kiragadott mondatokat, kell elolvasni és azt visszaböfögni (nem csak a kommentelőkre, de a sok helyen a cikkírokra is igaz ez).

A $3 milliárdot akkor kell kifizetni a Microsoftnak ha meghiúsul a felvásárlási szándék. Ez konkrétan azt jelenti, hogy vagy a Microsoft, vagy az Activision-Blizzard-King meggondolja magát és nem kér az üzletből. Jelen esetben simán az lesz, hogy meghosszabbítják a mai nappal (ami valójában holnap reggel 9-kor), lejáró határidőt. Ugyanis ezt mindenféle gond nélkül meg tudják tenni, mivel mindkét fél a felvásárlás mellet van még mindig.

Illetve még valami. Attól, hogy CMA új döntési idejét meghosszabbították, az még nem jelenti azt, hogy még ma nem zárhatja le a felvásárlást az MS. Erre maga a brit bíró is kijelentette, és azt is, hogy így vagy-vagy úgy de az MS meg fogja venni a ABK-t, ha tetszik a CMA-nak ha nem.

Ja és még ott van a FTC inhouse pere is ami majd augusztus 2-án indul.
6.
6.
crytek
"A Microsoft és a CMA, vagyis a brit versenyhivatal közösen nyújtott be egy kérelmet a versenyjogi fellebbviteli törvényszékhez, hogy kapjanak még 2 hónapot a megegyezésre. Ezt végül elfogadták, ennek következtében pedig a britek több időt kaptak a végleges döntésük meghozására, aminek július 18. helyett augusztus 29-ig kell megjelennie."

Tehát ismét tolódik minden. A 3 milliárdos kötbért a MSnak fizetnie kell. De milyen vicces ez ilyenkor hogy kifizetsz 3 milliárdot "magadnak" mert pár hónap múlva a tied lesz a cég.. legnagyobb :)
Ezért mondtam én mire lemegy ez a hercehurca a diablo 4 is gp-os lesz mert már a kutya se foglalkozik majd a játékkal kell a sok friss hús
5.
5.
Kratoska
#2: Úgy hiányzott, mint a tripper.
4.
4.
crytek
#3: Én csak azt mondom amiért a ps vezér a földet csapkodta... Vagy vége a bírósági kirakatnak már hirtelen nem baj neki? :)
3.
3.
delphijos
#1: Ja, mert a One X meg az SX is bizonyította, hogy az emberek mindent eldobva rohannak a papíron erősebb hardverért a boltba…. Ja, várj…..

Az meg csak mellékes, hogy mire egy devkit kikerül , már 1000 éve végleges a hardver. Nem az van hogy “te Józsi, ez erősebb, fel kell turbózni a miénket” ( és újratervezik pár hónappal a launch előtt…. )
2.
2.
csoki0619
#1: Üdv újra a klubban, merre jártunk? Már azt hittem kibannoltak.
1.
1.
crytek
Akkor a sony ps6 devkitet is ad majd a msnak azaz activisionnak? Ez érdekes lesz.. előre félek ha sok dologban erősebb lesz a következő generációs box a sony egyből perel majd hol ellopta az infokat... lesz itt még baj ebből :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...