Ötven dolgozójától válik meg az Activision Blizzard esport-részlege

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Minden előjel nélkül a kiadó masszív elbocsátásokba kezdett az esportért felelős részlegénél, miközben megerősítette, hogy nagy változások várhatóak az Overwatch League-ben.

A vállalat szerdán mindegy 50 alkalmazottjának mondott fel az esportért felelős részlegnél, noha a beszámolók szerint már így is "jelentős kizsigerelésnek" vannak kitérve a dolgozók - tudtuk meg az egyik érintettől, akit a The Verge kapott mikrofonvégre.

"Nem figyelmeztettek senkit" - mondták. "Mindenki számára teljes sokk volt, és egyikünknek sem ajánlottak fel semmilyen lehetőséget, hogy munkakört vagy csapatot cseréljünk.".

Brad Craword, az Activision Blizzard esport-részleg kommunikációs igazgatója szerint a cég "továbbra is elkötelezett az esport jövője iránt", és rendszeresen felmerik, hogy a személyi állomány hogyan illeszkedik az üzleti céljaikhoz. Ahhoz, hogy a a változó trendeknek megfeleljenek és a legjobb eredményt nyújthassak, átalakításokra van szükség.

Ez persze nem vigasztalja azokat az embereket, akiknek minden figyelmeztetés nélkül ajtót mutattak. Az elbocsátások ráadásul az Overwatch League jövőjével kapcsolatos bizonytalanság közepette történt. Nem tudni még, hogy a bajnokság jelenlegi formájában folytatják-e. A csapatszervezetekkel kötött megállapodások feltételeit módosítani fogják, és akik nem folytatják, azoknak 6 millió dollár felmondási díjat kell fizetniük.

Az Overwatch League biztosa, Sean Miller a The Verge-nek tisztázta, hogy az Overwatch-csapat továbbra is elkötelezett a kompetitív ökoszisztéma mellett 2024-ben és azután is. Nem véletlen, hogy a kiadó a Steamen is elérhetővé teszi az Overwatch 2-t és más PC-s játékait is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...