Újabb részletek szivárogtak ki a Project Q-ról

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 24.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony új kézi "konzoljáról" maga Jim Ryan rántotta le a leplet, azonban finoma szólva sem találta meg a termék a célközönséget, a legfrissebb pletykák szerint viszont lehet még remény.

Az utóbbi hónapok egyik leginkább vitatott hardveres bejelentése volt, amikor a Sony hivatalosan is bejelentette a dedikált Remote Play eszközét. Az egyelőre Proect Q néven ismert kézi konzol egy 1080p-s LCD kijelzővel, a DualSence kontroller minden feature-ével és a legújabb Wi-Fi szabvánnyal igyekszik majd kiszolgálni a távoli játékra éhező tömegeket.

Azonban túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nem aratott zajos sikert a bejelentés. Mivel a hivatalos hírek szerint a Project Q csak egyetlen dologra lesz alkalmas: a már meglévő PlayStation 5 konzolunkon futtatott játékok játszására, azokat az otthoni hálózatunkon streamelve. Tény, hogy később felröppent a hír, hogy a játékok streamelésére is alkalmas lesz közvetlenül a felhőből (és ez össze is vág azzal, hogy a Sony teszteli a PlayStation 5 játékok streamelését), hivatalosan ezt sem erősítették meg.

A várhatóan 200 dolláros eszköz megítélése még a hithű PlayStation-táboron belül sem jó, így örömmel üdvözölhetik azt a pletykát, miszerint a Project Q Androidot fog futtatni, így várható, hogy a PlayStation Portable és a PlayStation Vita játékait emulátorok segítségével lehet majd futtatni. Hogy ez hivatalosan támogatott megoldás lesz-e, vagy házilag kell majd megbuherálni, még kérdés. Minden esetre ha egy teljes értékű utódot kapna a PSP és a Vita is, az lenne a legjobb hír.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...