Felhő alapú megoldást tesztel a játékaihoz a Netflix

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 15.
  • Hír
Link másolása
A streamingszolgáltató egyre jobban ráfekszik a videójáték témára, számos olyan cím elérhető az előfizetésük mellé díjmentesen, amelyek máshol fizetősek, most pedig a mobil platform korlátait is igyekeznek felszámolni.

Bár a mobilos videójátékok hallatán a legtöbben a free-to-play pénztemető játékokra, a gatcha és idle RPG-kre és társaira gondolunk, valójában ide sorolandók azok a címek is, amelyek egy teljes értékű játékokként funkcionálnak további pénzköltés nélkül. Az ilyen játékokra mutatkozó igént igyekezett a Netflix 2021 óta kielégíteni, és bár szépen, lassan felhízlalták a katalógusukat, még nagyon hosszú út áll előttük.

Ennek az útnak az egyik állomása, hogy a mobilunk vagy tabletünk helyett a PC-n vagy a TV-n játszhassunk az előfizetésünk mellé ingyenesen járó címekkel. Felröppent pár hónapja, hogy az iOS App Store-ban megjelent egy alkalmazás, ami kontrollerré változtatná az iPhone-unkat, miközben a TV-n játszanánk. Most a Netflix maga jelentette be egy hasonló dolog tesztelését.

A zárt béta tesztelés egyelőre igen szűk kört érint: kizárólag az Egyesült Királyságban és Kanadában érhető el, és mindössze két címet lehet kipróbálni: az Oxenfree első részét és a Mining Adventure-t. A tesztben résztvevő készülékek listája is csak meghatározott okos tévé típusokra és márkák szorítkozik: LG, Samsung, Walmart ONN, Google Chromecast, Amazon Fire TV és Nvidia Shield TV.

A tesztelés hivatalos bejelentéséből az is kiderül, hogy a kompatibilis eszközök és az elérhető játékok listáját bővíteni fogják, és a TV-k tesztelését követően PC-n is elindítják a próbaidőszakot, így nem kizárt, hogy pár hónap múlva PC-n, egérrel és billentyűzettel játszhatunk majd olyan mobil címekkel, mint a Valiant Hearts: Coming Home, ami egyelőre kizárólag mobilokon érhető el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...