Az EA megint a játékon belüli reklámok bevezetésén gondolkodik

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 9.
  • Hír
Link másolása
Korábban már próbálkoztak a rendszerrel, ám akkor nem aratott osztatlan sikert. Épp ezért most a tervek szerint “sokkal átgondoltabb módon” fogják megközelíteni a dolgot.

A vállalat május 7-én tartott megbeszélésén vetette fel a vezérigazgató, Andrew Wilson, hogy a jövőben újra megjelenhetnek a játékon belüli reklámok – számolt be róla a Gamespot. Meglátása szerint a kiaknázatlan szegmens meghatározó szerepet játszhat a jövőbeni növekedésben.

“Ha belegondolunk több milliárd órát töltünk el a játékok készítésével, játszásával, nézésével. Ennek a nagy része a hagyományos játékélmény kategóriájába esik, azonban arra számítunk, hogy a reklámozás jó eséllyel a növekedés motorja lehet számunkra.” – mondta Wilson.

Röviden kitért arra is, hogy rendkívül átgondoltan közelítik meg a témát és kiderült, hogy már vannak olyan belsős csoportok, akik ezzel foglalkoznak. Az átgondoltságra azért is van szükség, mert korábban már próbálkozott ezzel az EA a 2000-es évek második felében, amelynek részeként Barack Obama kampány plakátjai is megjelentek több játékban.

A Gamespot kiemeli, hogy Wilson elsősorban a tradicionális tripla A játék kategóriáról beszél, nem feltétlen a mobilos verziókról, ahol a reklámok már most is elég mindennaposak. Persze nem arra kell számítani, hogy mostantól minden átvezető videó egy reklámmal indul, korábban az in-game megjelenő plakátok vagy márkák dominálták ezt a piacot.

Az EA-nek egyébként jól megy a szekere, a cég 1,2 milliárd dolláros nyereséget könyvelt el az elmúlt évre, miután bejelentették, hogy megválnak 670 dolgozótól és elkaszálnak több játékot.

3.
3.
Grabowsky30+
Hogy ezen kiakadok e és ignorálom az EA-t eléggé függ ennek a mértékétől meg attól mennyire akarják a pofámba tolni és az időmet rabolni. Ha mondjuk egy játékban termék megjelenítés lesz ami "természetesen" lesz elhelyezve az nem érdekel! (fociban futnak a reklámok a palánkon, openworld játékban a hirdető táblán valós reklámok jelennek meg) Viszont ha elnyomhatatlan reklámok lesznek teljes képernyőn akkor az volt az utolsó, hogy EA terméket vettem!
2.
2.
crytek
Jöhet. Átvezetők mellett nézem szivesen a hüvelygomba reklámokat.
1.
1.
Doomsayer
Na most jól megírnám, hogy az AI-ra éhező EA, amikor tele akarja rakni a játékokat reklámokkal, az mennyire nem fog tetszeni a játékosoknak... de...

De a játékosokkal mindent meg lehet csinálni a nem működő félkész termék eladásától kezdve egyszerűen mindent és még pucsítanak is hozzá. Most is szaladtak vissza a Helldivers 2-höz, mint ha mi sem történt volna.

Szóval azt hiszem, hogy ha az EA telerakja reklámokkal a játékait és még ajánl hozzá egy csomagot is, hogy ha fizetsz egy havidíjat, akkor *még több* reklámot kapsz, akkor a gamerek még fizetni is fognak érte mondván, hogy "Én szeretem ezt a játékot és a fejlesztők megérdemlik, hogy fizessek a több reklámért, hogy ezzel is támogassam őket és küldök borravalót is, ti meg csak ilyen balkán kánaán csiribiri parasztok vagytok."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...