Starfield-idővonalat posztolt a Bethesda

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 15.
  • Hír
Link másolása
Több évszázadnyi történelmet foglalnak össze kronológiai sorrendbe a készítők, hogy képbe kerüljünk a világgal, amibe szeptemberben belecsöppenünk majd. A Föld sorsát azonban egyelőre nem árulták el.

Amikor anno a Skyrim megjelent, akkor egy 200 éves ugrást kellett behoznia a játékosnak az előző részhez képest. Ettől függetlenül "könnyű" dolga volt úgy a játékosoknak mint a készítőknek, hisz egy már létező, kialakított világban kellett elhelyezniük a történetet. A Starfield, bár a mi világunkban játszódik, nem rendelkezik ezzel az előnnyel. Ezért is készített a Bethesda egy idővonalat, ami a játék hivatalos oldalán is megtekinthető. Ebben 2050 és 2330 között időrendi sorrendben szerepel minden fontosabb esemény a játék világát és a központi konfliktus részleteit illetően.

A dolog érdekessége azonban az, hogy a Föld sorsáról semmit sem tudunk meg belőle. Hogy szülőbolygónk létezik-e még, vagy a majd' 300 év valamelyik konfliktusában elpusztította-e valamelyik fél, esetleg elveszett volna a navigációs adatbázisból, nem tudni. Nem kizárt, hogy a játék történetének, vagy legalábbis annak egy részének központi eleme lesz bolygónk sorsának kiderítése.

11.
11.
Ooorky
#9: Régebben én is szórakoztam vele, de egy jó ideje nem tétel, csak furcsálltam, hogy nem emelkedik.
10.
10.
delphijos
#1: “Jó, persze MS játék, úgyhogy félig el fogja söpörni a parrtalan gyűlölet”

Hát nem tudom, de én nem érzem a gyűlöletet. Az FH 5 fasza volt, és nem háborgott ( persze egy minimális kisebbség mindenen, de ezeket hagyjuk ) senki , és FM is jónak ígérkezik. A “gyűlölet” nem az MS-nek szól hanem a sz@r játékoknak. Ha ígérgetés van hogy “belehúztunk” és Redfall jön. Ha egyszarvút ígérnek, ne kecske jöjjön. Ha jó lesz a game, senki se fog gyűlölködni hogy MS. Tudom, itt is van aki mondja hogy “hosszú távra terveznek” meg “Game Pass” meg “felhő” meg “szolgáltatás”. De ha már van csomó stúdió, néha jöhet game is.
9.
9.
Doomsayer
#7: Nem, mert két és fél, vagy három éves Ultimate kódot vettem korábban, ami kb 1500-ra jött ki havonta. Az óta az aktív és így elkerülnek az emelések. Mostani árakon is 2000 alá jön ki egy hó ott. Majd 2025 áprilisban, ha lejár, meglátom, hogy mi lesz. Valószínűleg szólok az emberemnek, mert tetszik ez a megoldás.
8.
8.
mephi
#1: Azért ennek a játéknak JÓL kell sikerülnie. Nem elég az, hogy "el lehet benne mászkálni". Amikor a Redfall xar lett, akkor jött, hogy majd a Starfield, ha hiányoltuk a belső stúdiók által fejlesztett játékokat az utóbbi években, akkor mindig jött, hogy majd a Starfield megmutatja!
Szóval igen is legyen jó a játék. Egyáltalán nem sajnálom, hogy a BG3-at a konkurencia a nyakára küldte. Bizonyítson a Starfield, időt (2 halasztást) és pénzt is kaptak a fejlesztők. Elvárható, hogy jó legyen a játék és ne legyen bughalmaz. Nagyon várom a GP-be való érkezését, de nem szeretném úgy megélni a dolgot, hogy ha nem lenne a GP-ben, akkor nem adnék érte pénzt.
7.
7.
Ooorky
#1: Nálad változott a GP ára?
Én két éve benyomtam 4190ft-ért a megújulót és mai napig azt vonja, pedig azóta volt két emelés (legutóbb asszem 4790ft-ra).
6.
6.
Doomsayer
#3: Úgy nézek ki, mint a From Software egyik írója és olyan sorsot szánok a játék bármely kritikusának, mint az egyik random felvehető tárgynak a leírásában lévő trash szövegek sugallják az Elden Ring-ben?
5.
5.
Spazz Maticus
#2: A BG3 nemhogy "nem jött jókor", hanem egy az "AAA"-piac számára rendkívül kínos példát statuált, nem csak a Bethesdának lell vakarnia a fejét most...

Ettől függetlenül ezt egyébként az idő majd eldönti hogy a BG3 egy üdítő kivétel, vagy követendő példa lesz.

Nagyon sok múlik a következő években a vásárlók tudatosságán, önérzetén, most hogy valaki megmutatta hogy így is a mostani piaci viszonyok között is lehet ilyen minőséget az asztalra tenni, ugyanis pont ennek az ellenkezőjét állította már lassan mindenki...XD

De erős a fanboy faktor még mindíg, nemhiába gyúrtak ezek buksijának símogatására az AAA piac óriásira duzzasztott PR-részlegi az elmúlt jó 10-évben.
Amiģ tömeges az előrendelés bármire, addig BG3 -ide vagy oda, jönnek a tömeggyártott műanyag f#sok.

Reméljük a Starfield nem ilyen lesz.
Jól jönne most egymás után két f@sza top játék. :)

4.
4.
zoli12i
Szegény Playstation tulajoknak be kell érniük a BG3-al Szemptemberben.
3.
3.
Spazz Maticus
#1: Meg sem jelent, már mosdatod...XD

A megjelenés után kb. egy héttel, mindenki képben lesz a játékkal kapcsolatban.
Utána is ekézheted azokat akiknek esetleg nem tetszik, legalább addig várj már...XD
2.
2.
norbi27
Bárki játszhat vele 2 hetet 300 forintért, szóval első kézből mondhat véleményt akárki.
Nem látom a parttalan gyűlöletet, csak a kiábrándultságot egy Redfall féle szemétdomb kiadása után. Jókor jön nekik ez a game.
Én nem tudom mit várjak, kicsit sok a titkolózás, a valós gameplay hiánya aggodalomra adhat okot. Egy negyed órás lineáris mellékküldetést mutathattak volna vágatlanul. A Gamescomos előadás segíthet.
Szerintem jó lesz, a kérdés csak az, hogy mennyire. Engem az RPG része érdekel a legjobban a frakciókkal, hogy az azokhoz csatlakozás mennyire hat ki az összképre.
A BG3 nem jött jól nekik :). A párbeszédek animálásában és az ok-okozati kapcsolatokban, az időpocsékoló grind mennyiségében agyon lesz verve a Starfield (mondjuk utóbbi itt szükséges rossz valamennyire).
1.
1.
Doomsayer
Lehet bármit mondani és én mindent elhiszek és megértek. De állandó GP előfizetőként igazából úgy várom szeretettel és pozitív hozzáállással ezt a játékot, mint aki semmit sem veszthet vele. Az az igazi véleményem, hogy nem várok világraszóló csodákat, de viszont azt sem hinném, hogy rossz játék lenne ez. Én mindig úgy ítélem meg a kérdést, hogy ha nem lenne Game Pass-ben, akkor megvenném-e? És ezzel úgy érzem, hogy hiába nem vagyok bethesda rajongó - inkábbb kritikus - de szerintem megvenném, mert sem a Skyrim, sem a Fallout 4 nem volt vállalhatatlanul rossz. Azért el lehetett benne mászkálni meg agytalankodni és kalandozni. És szerintem ezzel is így lesz és az, hogy Sci-Fi, az nekem mindig plusz. Jó, persze MS játék, úgyhogy félig el fogja söpörni a parrtalan gyűlölet, de szerintem senki ne az alapján ítélje meg a játékot, amit rossz indulatból mondanak majd azok, akik nem játszottak vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...