GC 2023: Hivatalosan is újraélesztik a Delta Force-t

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Több évtizedes kényszerpihenő után végre rebootot kap a népszerű taktikai lövölde. Már egy rövid előzetest is láthatunk a Delta Force: Hawk Opsról, ám bővebb infókat csak a Gamescomon kapunk.

A NovaLogic egykoron szebb napokat látott sorozata visszatér Delta Force: Hawk Ops néven, a fejlesztést pedig a Call of Duty Mobile mögött álló csapat, a TiMi Studio Group végzi. Egy rövid előzetest is kaptunk a lövöldéről, amely a Gamescom nyitóestjén mutatkozik be bővebben a nagyérdemű előtt.

Az eredeti játékokhoz hasonlóan az új Delta Force-ban is lesz egyjátékos kampány és multiplayer. Előbbi ráadásul a Black Hawk Down című háborús eposz ihlette, hasonlóan a 2002-es részhez. A fejlesztők kiterjedten tanulmányozták a filmet és alaposan beleásták magukat a történelmi kontextusba.

A stúdió célja az, hogy megőrizzék az eredeti Delta Force-játékok "autentikus esszenciáját", miközben a közeljövő izével frissítik fel a receptet. A karakterekhez valós szereplőket használnak, realisztikus 3D-s modelleket, illetve katonai szakemberek mozgását rögzítették hozzá, hogy hiteles hangulatot kölcsönözzenek a játéknak. Természetesen a különleges egységek tagjaival is konzultáltak a munkálatok során.  A többjátékos csatákat szárazföldön, tengeren és levegőben vívjuk majd, páncélosokkal, helikopterekkel, támadóhajókkal, terepjárókkal, pickupokkal, vadászrepülőkkel és drónokkal is.

Az első Delta Force játék még 1998-ban jelent meg és rögtön híressé vált a kemény játékmenetéről, és több folytatása is született. Legutóbb az Xtreme és az Xtreme 2-vel 2005-ben, pár még történt egy sikertelen feltámasztás is 2016-ban, Angel Falls alcímmel, ám ugyanabban az évben a NovaLogic kiadó becsődölt.

A Delta Force: Hawk Ops PC-re, konzolra és mobilokra készül. A fenti videó alapján a Call of Duty és a Battlefield játékmenete elevenedik meg előttünk, de reméljük, azoknál sokkal autentikusabb élményt kapunk.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

8.
8.
crytek
Free to play lesz...a single rész mivolta miatt érdekes döntés de ők tudják
7.
7.
Zisten
Anno PC-n sokat toltam. Imádtam. Ezt tuti beszerzem.
6.
6.
Extol
Micsoda véletlen. Épp most játszom a DF Xtreme, és az Xtreme 2-őt. Váruk a folytatást!
5.
5.
Doomsayer
#4: Úgy emlékszem, hogy pályánként meg van szabva, hogy hány quicksave van (3-5). Amúgy inkább kakasos nyalóka kéne, az a piros. :)

*szerkesztés* ja leesett, hogy az új PC-s, konzolos és mobilos rész kapcsán érted, amit mondtál, nem a régi anyaggal kapcsolatban. Well, szerintem saját magát fogja végigvinni a cucc.
4.
4.
crytek
#3: Egy kolás nyalokába hogy a mentési rendszer vagy checkpontos lesz vagy akárhányszor mentős ,de semmiképp se kötött
3.
3.
Doomsayer
A Delta Force: Black Hawk Down játék életem egyik legjobb FPS játéka és egyben az első és egyik utolsó "modern warfare" cucc, ami tetszett.

Rendes 1 CD-s játék :)

Szeintem ma már nem fognak ilyen jó és nehéz+belelélős single player akciójátékot csinálni. Sajnos Xbox X-en nem kompatibilis az eredeti "DirectX" boxos lemez... Ezért fel kell majd hívnom a Phil-t... GoG-on meg most 18€ (meh, 10 alatt most megvettem volna és mentem volna azonnal vissza szomáliai polgárhaborúba, ami amúgy az emberiség egyik nagy szégyene) és ha valaki nem tolta, annak ajánlom szeretettel az anyagot.

Br1sk, ajánlom neked a játékot, mint jó FPS cuccot. Gyorsan meg lehet halni benne és ha kockáztatsz, meg Rambo vagy, akkor lehet, hogy a következő mentési lehetőségig rendesen halandó leszel. Az ebben a játékban az az izgalmas, hogy nem tudod mi jön és nem tudod milyen hosszú a pálya... Csak azt tudod, hogy még két mentésed van és pirosban vagy élettel. Mentesz most és bevállalod a maradék pályát? Vagy nem mentesz inkább és megdöglesz?

Szerintem q jó játék a Black Hawk Down a mai napig. És ha valaki nem látta a filmet, ami a játékot inspirálta, annak melegen ajánlom, mint örök érvényű igaz történeten alapult mesterművet. Film címe Black Hawk Down és a magyar címe az, hogy Sólyom végveszélyben. Izzítsátok az ncore-t... péntek esti matiné.

https://www.youtube.com/watch?v=2GfBkC3qs78&ab_channel=RottenTomatoesClassicTrailers

2.
2.
crytek
THQ bőszen használja a megvett IP-ket. Ez jó dolog.Codename Panzers is remélem egyszer sorra kerül majd.
Single miatt érdekel a dolog
1.
1.
Br1sk
Sokat ettől se várok de azért jó hogy jön. A cod meg bf eléggé befáradt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...