Az Epic 100%-os részesedéssel csábítja a platformexkluzív játékokat

  • Írta: osan
  • 2023. augusztus 24.
  • Hír
Link másolása
Az Epic Games a játékok első hat hónapjában a bevétel 100 százalékát felajánlja a 3rd party fejlesztőknek, exkluzivitásért cserébe. Miután lejár az exkluzivitás, marad a megszokott 88 százalék a fejlesztőknek és 12 százalék az Epicnek.

Nemrég jelentették be az Epic First Run programot. A 3rd party fejlesztők azzal a lehetőséggel élhetnek a programnak hála, hogy játékukat 6 hónapig exkluzívan az Epic oldalán árusíthatják, cserébe a bevétel 100 százalékát megkapják erre az időtartamra. Miután lejárt az időtartam, az exkluzivitás megszűnik és az Epictől már megszokott 88%/12%-os felállás veszi kezdetét.

Csak azok a fejlesztők és kiadók vehetnek részt a programban, akik regisztrált Epic Games developer fiókkal rendelkeznek, és csak olyan játékokkal, amik október 16-án vagy utána jelennek meg. Fontos, hogy más PC-s boltban – itt egyértelműen a Steamre utalnak, de ott van még a GOG, az Origin, a Humble Store etc... -  nem jelenhetett meg az adott termék előtte.

Természetesen az Epic azt megengedi a program keretein belül, hogy a fejlesztők vagy kiadók saját platformjaikon is megjelentessék a játékot az exkluzivitással egyidejűleg.

Tim Sweeney, az Epic Games fejese, X-posztban jelentette be a programot és azzal kommentálta, hogy „ A fejlesztők több pénzt keresnek, az Epic pedig több emberhez jut el, mindenki nyer.

7.
7.
crytek
#6: Ez a kijelentés alapjaiban halott...mivel egy játéknak az a jó ha minden létező platformra megjelenik mivel több platform több eladás

Lehet látni a csoffadt éves számaikban hogy nem igen tarolnak a játékok eladásilag az epic storejában.. amikor egy olyan platform ahol sok cím csak ott érhető el pc-n csak ilyen 200-300-400 millió $-os bevételt hoz a third party címekből miközben ezt a számot steamen pár db game hozza (és ugye ezek mindenhol elérhetőek pc-n) akkor nincs miről beszélnünk...


6.
6.
Heldengeist
#5: Mikor versenyeztek ők tisztességesen, játékosoknak kedvező módon? Kezdetektől nem megnyerni, hanem átzsarolni akarják a felhasználókat a rivális platformoktól. Az egyik első nyilatkozatuk volt, hogy ők nem a játékosoknak akarnak jók lenni, hanem a kiadóknak.
5.
5.
Hofi3
Nagyon mehet nekik, ha ilyet kell meglépniük! :-D
4.
4.
Extol
Az exkluzivitás a leggyűlöletesebb marketingstratégia. Mind PC-sek vagyunk, jár nekünk a játék, ha EPIC-esek vagyunk ha nem!!!
Remélem minél hamarabb lefől nekik a kávé
3.
3.
Heldengeist
#2: Sokan vannak, akik ennél rövidebb exkluzivitásért is eladják a lelküket, illetve a döntést, hogy melyik platformra jön a játék, illetve vállalják-e az exkluzivitást nem a hozzáértők fogják meghozni.
2.
2.
silkgoat
Szoval hat honapig eladhatnak 10 drabot belole, hogy nyerjenek 12%-ot, mikozben mondjuk a steamen eladnanak belole meg 100-at (a szamok aranokat mutatnak nem tenyleges darabszamot), bar kevesebb haszonnal. Ha mondjuk egy jatek 100 egyseg-be kerul, akkor ez azt jelenti, hogy 6 honapig kapnak 1000 egyseget az epictol, de ha mennenek a steam-re is, ahol mondjuk elveszik a felet is akar, akkor 100*50=5000 egyseget fognak kapni.
Hmmm...csak nekem tunik ez szar uzletnek?
1.
1.
crytek
Csak valaki használja végre.... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...