A Starfield elérte az 1 millió egyidejű játékosszámot

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. szeptember 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy tűnik, hogy az Bethesda becses kincse, a Starfield kiváló számokkal rajtolt el: Phil Spencer boldogan osztotta meg egy X-posztban a játék legmagasabb egyidejű játékosszámát.

Tegnap megjelent a Bethesda egyik legnagyobb hullámokat verő videójátéka, a Starfield, ami igencsak sikeres rajtolt vett. Phil Spencer büszkén jelentette be egy hivatalos X-posztban, hogy az űrkaland egyidejű játékosainak a száma meghaladta az 1 milliót már az első napon. "Köszönet minden játékosnak, aki segített nekünk elérni ezt a nagyszerű mérföldkövet, és gratulálunk a Bethesda Studiónak is." - írta a poszt szövegében. 

Nem tudjuk pontosan, hogy ez a szám hogyan oszlik meg Xbox és PC között, mivel az egyetlen konkrét adat Phil Spencer posztján kívül, amivel rendelkezünk, a Steamről származik. E szerint a Starfield tegnap a 269 177 játékos csúcsot érte el. Valószínű, hogy a legtöbben Xbox Series X/S konzolokon játszanak, mivel a játék a mai nappal bekerült a Game Pass katalógusába is. Kíváncsian várjuk, hogy a Starfield milyen számokat produkál az első hétvégéjén! 

24.
24.
delphijos
#23: Két megjegyzés:
1. Ha 3080-al tolod, a DLSS supportot tedd már fel, ne FSR-el vacakolj.

2. Nem a TV fényerő analízis miatt panaszkodnak, hanem ezért:
“On PC, starting the game in HDR is currently not possible, suggesting either a bug or lack of support for the feature”
23.
23.
Doomsayer
Mostanra én is beletoltam pár órát (20 körül) és nekem eléggé tetszik a játék. Főleg annak fényében érdekes ez számomra, hogy egyik Bethesda RPG sem a zsánerem. Sem a Skyrim-et, sem a Fallout 3-4-et nem vittem végig, mert nem tartom jó játékoknak őket és bár rossznak sem tartom, azért szerintem kb totál értelmetlen és unalmas az összes Bethesda RPG. Nem tudom, hogy pár 10 óra múlva ezt is így fogom-e látni, de egyelőre meglepően bejön és totál leköt. Lehet a sci-fi setting, vagy nem tudom, de szerintem ez egy jó játék és nem csodálkozom, hogy sokaknak bejön. Ráadásul bármennyire is értelmetlen, 99%-ban SX-en tolom és nem a PC-n. (Mondjuk a TV-m a mega stabil 30 fps-t szinte hibátlan fix 60 fps-re emeli, de lényegében nagyon penge az Xbox verzió)

Egyébként a PC olyan, hogy 5600X + 3080 FE (10GB) és High grafikán 4K-ban (FSR 67% = 1440p) New Atlantis-ban 48-60 fps között van, máshol meg stabil 60 fps. Ebből következik, hogy értelmesebb lenne/lesz PC-n tolni, de egyelőre, amíg nem modolgatok, addig jó a Box, mivel sajnos a PC-s Starfield nem támogat semmiféle Dolby hangzást, sem HDR10-et, csak az auto HDR-t... Míg a Box eleve Dolby Digital-ban szól (vagy is úgy van beállítva) és van natív HDR10.
Szóval így Box-on jobb a kép, és még fontosabb: többszörösen jobb a hang, így marad egyelőre a box.

Egyébkébnt ez a HDR dolog érdekes, mert van egy művészeti iránya a játéknak a színek és a képi világ terén, ahogy a feketék kissé mosottasak és a fehér sem megy 400 nit fölé. De a maga kis tartományában elég hangulatos a képi világ, főleg, ahogy egy fagyott bolygón éjszaka a felszálló hajó hajtóműve bevilágítja a dolgokat... Meg szóval ez a dolog, hogy művészetileg jól be van kalibrálva a képi világ, ahogy más játékonál is, pl RDR2, vagy Rage, és magában jó...

De 2023-van és nyilván sokan próbálnak két önmegsemmisítő gyűlölkodés között azzal forgalmat generálni, hogy hibás, bugos, broken a HDR a Starfield-ben. Tehát eljutottunk oda, hogy akkora tudatlan tahók az emberek, hogy odamegy a milliós TV-jéhez a milliós mérőeszközével és ha az ő 1400 nit-es TV-jén nem 1400 a fehér, akkor telisírja a netet azzal, hogy bugos a játék, nem így lett hírdetve a hazug Bethesda által és akasszák már fel a Peter Hines-t meg a Todd Howard-ot valami lámpaoszlopra.

Viszont ha valamiféle mod-ból annyi van, amennyi ember a földön, akkor az a különféle Reshade-ek és nincs kétségem afelől, hogy már most annyi különböző van fent Nexus-on, amennyit eladtak a játékból. Aki nem tudja, a Reshade egy olyan dolog, mint amikor a képszerkesztőben eltologatod a képnek a kontraszt/fényerő/szaturáció csúszkáit és élénkebb lesz, vagy valami, amit beállítottál. Csak ezt az egész játékra értve. Én nem feltétlen vagyok ennek a híve, mert nagyon sokszor teljesen szétszedi a művészeti irányt, vagy egyszerűen rossz lesz. Tehát hiába szép egy naplemente, ha egy barlangban totál fekete a kép, vagy hiába minden király a barlangban, ha a szabad ég alatt olyan, mint ha köd lenne. Van pl a Skyrim-nek is ez a természetes színű palettája és számomra abban sem néz ki jól, amikor ilyen rikítózöld lesz a fű, meg indigókék az ég az ilyen "jobban tudom" modoktól. Na de aki szereti, az biztos talál sok Reshade-et a Starfield-hez is.
22.
22.
delphijos
#20: Ja, hát egész biztos. Csak ( ha most a prémium upgrade-t nem nézzük, az mondjuk egyértelmű ) azt nem tudom hogy lehet kommunikálni ( vagy mérni ) hogy ki vett GP-t csak emiatt. Ezért gondolom hogy kommunikálni egyszerűbb a játékosszámot. Az mindenkinek “egyértelmű”
21.
21.
Ooorky
#16: Hogy akik GP-ben tolják azok is generáltak nem kevés bevételt az előfizetésen felül.
20.
20.
delphijos
#19: Semmi. De akkor meg a kutyát nem érdekelnék a számaid.
19.
19.
crytek
#17: A saját cégemnél főleg ha nem vagyok nyílt társaság azaz tőzsdén nincs ott a cégem milyen elvárás lenne meg kitől :) ?
18.
18.
Őrnagy
#12: Én is nagyon sajnálom, hogy nem vagyok cégvezér :D
Azt tényleg közölhetné a Micro, hogy GP-ben hány játékos, hány órát tölt el a játékkal, az eladások felett. Ez így egy jó értékmérő lehetne. Gondolom, ezeket az adatokat ismerik.
17.
17.
delphijos
#12: “De sajnálom hogy nem vagyok cégvezér... platformra lebontva adnám ki az eladási adataimat”

Ja, aztán ha nem egyezne az elvárásokkal, már nem lennél. Egy cég olyan adatokat igyekszik publikálni, amik a lehető legjobb színben tünteti fel őket. Ha teszem azt a GP nem olyan jövedelmező, akkor publikálják az előfizető számot. Persze, van olyan cég és helyzet amikor nem nagyon lehet már “trükközni” de amíg igen, mindenki ezt csinálja.
16.
16.
delphijos
#15: Én is. És ? Ezzel most mit akartál mondani ?
15.
15.
Ooorky
#5: Steam-es adatok, 1-ét nem hozza, de 234k játékos volt egyidejűleg, amihez a Premium edition-t kellett megvenni.

https://steambase.io/games/starfield


+itt is vagyunk azért jó páran akik GP mellé megvettük a Premium upgrade-et.
14.
14.
hedzsooo
Nagyon helyes, "van benne anyag", atomjo lett! :)

Egyedul a BG3 ver ra nalam, persze ez tok szubjektiv, h kinek mi jon be jobban de nalam igy csak ezert nem lehet GOTY2023, mert azt a BG3-nak kell hogy majd adjam, ha barhol voksolhatok majd ra! :)))

Azert majd igyekszem jofej lenni, aztan vmilyen kat.-ban a Starfield-re is fogok voksolni
13.
13.
rDAVE
#12: Minek osszanak meg olyan adatot, ami önmagában csak cikinek látszik? Amíg benne vannak a Microsoft címek a Game Passban debütáláskor, addig semmi értelme az eladási számoknak önmagukban nézni. Pont ugyanúgy nincs értelme egy film jegyeladásait nézni, ha egyszerre debütál moziban és streamen.
Az egész GP egy kísérlet arra, hogy játékipari netflix-szé váljanak és valamekkora jövőt lát benne az ipar, mert a Sony is úgy érezte reagálnia kell nagyobb PS Plus csomagokkal, de ők egyelőre maradnak annál, hogy "moziba debütáljanak", ahogy a klasszikus filmkiadók, pedig már azok is rendelkeznek streaming platformmal.

Egyelőre be kell érni azzal, hogy megosztják mennyi ember játszik vele, így legalább a többi GP játékhoz lehet mérni. Azt meg majd a jövő eldönti, hogy ilyen játékfejlesztési árak mellett mekkora jövője van a Game Passba debütálni.
12.
12.
crytek
#11: Semmi eladást nem publikálnak nem hogy a rosszat a jót se.

(De sajnálom hogy nem vagyok cégvezér... platformra lebontva adnám ki az eladási adataimat)
11.
11.
delphijos
#7: Ja, ha ezt hoznák a számok….. ha meg nem akkor meg nem közlik ? Akkor meg az lenne a vád hogy csak a “jót” publikálják. Ezért van, hogy inkább nem mondanak semmit.
10.
10.
Doomsayer
#8: "hogy a Twitchen milyen nézettsége lesz"

he? XD

Amúgy sokan szeretik az ilyen játékokat (mármint játszani) és szerencsére nem nekünk kell eldönteni, hogy kinek tetsszen.
9.
9.
Extol
Az embereket nem lehet megérteni. Todd nyilvánvaló hazudozásai felett elsiklott a rajongótábor, nem úgy, mint annak idején No Man Sky esetében történt a Hello Games-nél. A játék nem csak unalmas és nem is néz ki jól, de a sztori sem kiemelkedő. Sajnos ez a ma színvonala, de sebaj, készül a TES VI
8.
8.
mephi
A sikerességét majd a jövő megválaszolja. Én személy szerint 6 óra játék után elengedtem ezt a játékot, de az emberek többsége imádja. Kíváncsi leszek, hogy a Twitchen milyen nézettsége lesz 2 hét múlva a játéknak, illetve az első fizetős DLC-t mennyien veszik majd meg. Persze ez utóbbiról nem lesz konkrét szám, ez már most borítékolható.
7.
7.
crytek
#5: Nem lenne benne semmi csalóka. Ez csak egy szám lenne hogy mennyi ember az aki toronymagasan leszarja a filléres game passot + lehetne tudni hogy egy nagy cím a gp ellenére is tud 5-10+ milliós eladásokat produkálni...de ugye ezt mi földi halandók sose tudjuk meg
6.
6.
Őrnagy
#5: Pontosan erre gondoltam én is.
5.
5.
delphijos
#4: Ez oké, de hogy most őket "védjem", mivel BENNE VAN A GP-ben, az azon kívüli eladási számok meg baromi csalókák lennének. Teszem azt az 1 millióból 800e GP-ben játssza, és azt mondják hogy 200 ezres eladás van, akkor meg "bukás" ? ( A számok légbőlkapottak, csak példa ) Azt hogy mennyi ment volna el akkor ha nem GP-s, meg sose tudjuk meg, szóval mindegy is. Igy annyi értelme lenne mint az Angol lemezes eladás számainak.
4.
4.
crytek
#2: Attól hogy a game pass tartalmazza a játékot a ms tudja ki vette meg mivel hozzájuk megy a pénz.. és a 70$ starfield eladás nem 15$-os game pass előfizetés.
Szimplán pénzt mosnak ezek a gaming iparral semmi mást más oka nem lehet :)
3.
3.
Őrnagy
#2: Vagyis inkább : ha ezentúl jó címek jönnek :D
2.
2.
Őrnagy
#1: Mondjuk ez valamilyen szinten érthető, mivel a GP tartalmazza a játékot. Állítólag a konzol eladási számai hirtelen megnőttek (jó, ezen én is csak röhögök, de azért van némi esély). Amúgy meg, nekem nem számít, ha veszteséges a MS játékrészlege, ha továbbra is jönnek a jó címek, meg olcsó marad a GP.
1.
1.
crytek
Játékosszám az megy,de hogy eladási adatot tolna azt nem...bezzeg ha sony cím lenne már db-ra pontos szám lenne
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...