A jövő évben sem lesz E3, a szervezők inkább 2025-re terveznek

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 8.
  • Rendezvény
Link másolása
Az ESA szakitott a ReedPop nevű rendezvényszervező céggel, és már új terveken dolgoznak az E3 fejlesztésére és "újrafeltalálására". Ez annyit jelenet, hogy jövőre sem lesz E3, maximum 2025-ben tartják meg.

Miután idén márciusban kiderült, hogy elmarad a 2023-as Electronic Entertainment Expo, reménykedtünk abban, hogy az ESA 2024-re ráncba szedi a kiállítást. Nos, ez biztosan nem történik meg, hiszen az üzemeltető szakított a ReedPop nevű rendezvényszervező céggel, akit idén is megbíztak a Los Angeles-i esemény lebonyolítására.

Az ESA már tájékoztatta a kiállítás helyszínéül szolgáló Los Angeles Convention Centert-t, hogy jövőre nem rendeznek ott semmilyen rendezvényt. Ha netán mégis lenne jövőre E3 (amire szinte nulla az esély), akkor 2008 után először lenne más helyszínen.

A GamesIndustry.biz szerint aggodalomra nincs ok, az ESA-nak továbbra is nagy tervei vannak az E3-mal, és a show "teljes újrafeltalálásán" dolgozik, hogy 2025-ben visszatérhessen. Noha a PAX mögött álló ReedPop eredetileg több évre szóló szerződést irt alá az E3 újraindításáról, a kiállítás 2019 óra szünetel, és idén is az utolsó pillanatban törölték a kiadók és a fejlesztők érdeklődésének hiánya miatt, ami az ESA és a ReedPop szakításához vezetett.

Ahogy azt az idei év nyári eseményei is bizonyítják, az E3 távollétében sem maradtunk bejelentések nélkül, sok más izgalmas event szökkent szárba. Többek között Geoff Keighley nevével fémjelzett a Summer Game Fest, a Ubisoft Forward és persze a Sony és a Microsoft saját műsora.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...