A Nintendo Switch utódja maga mögött hagyja a Joy-Conok hibáját

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 12.
  • Hír
Link másolása
Úgy látszik, a japán konzolgyártó tanult a Joy-Conok hibájáról, egy frissen benyújtott szabadalom szerint a Switch utódja egy teljesen új technológiát használ, amely kizárja a sokat szidott driftelési problémát.

Részletek jelentek be a Nintendo által benyújtott új szabadalomról, amely egy mágneses karokkal rendelkező kontrollerre vonatkozik, ami arra utal, hogy a cég következő vezérlőjét már nem sújtja majd a Switch-korszakra jellemző driftelési probléma, és úgy általában a belső érintkezők sem kopnak majd olyan könnyen.

A VideoGames Chronicle beleásta magát az új technológiába, amely szerint az új kontroller egyfajta magnetológiai folyadékot használ, amelyre mágneses tér ha, megváltoztatva a viszkozitását. Az analóg karok használata tehát teljesen más módszerrel működik, mint a jelenlegi Joy-Conok. A leírtak kísértetiesen hasonítanak a Hall effect-technológiára, amely sokkal hosszabb élettartamot szavatol a hagyományos vezérlőknek.

A szabadalom azt is megemlíti, hogy mivel a folyadék változtatja a viszkozitását attól függően, hogy a játékos hogyan használja a karokat, elképzelhető különféle visszajelzéseket is kapunk a játékokban. Ismerve a Nintendo-fejlesztők kreativitását, ezeket is ötletesen valósítják majd meg. Nem tudni még pontosan, hogy vajon a Nintendo Switch utódja már ezekkel a kontrollerekkel szállítják, vagy egy későbbi, új perifériáról van-e szó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...