Távozik Jim Ryan, a PlayStation vezére

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 28.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Ryan 1994 óta van a céggel. Miután 2011 és 2019 között a SIE (Sony Interactive Entertainment) európai divíziójának volt az elnöke, előléptették a vállalat egészére, így ő lett a SIE elnöke, vezérigazgatója.

A cég hivatalosan is bejelentette, hogy Jim Ryan visszalép posztjából. Az úriember 2024. márciusában vonul nyugdíjba, majd’ 30 a szervezetnél töltött év után. A visszavonulását elősegítő lépéseket már megtette a Sony, mint például ez év októberétől Hiroki Totoki veszi át Ryan elnöki szerepét. Április 1-jétől pedig Totoki lesz ideiglenesen a SIE vezérigazgatója is addig, míg nem találják meg a megfelelő trónörököst.

Jim Ryan az egész velünk töltött ideje alatt megmaradt egy inspiráló vezetőnek, de ez legjobban a PlayStation 5 megjelenésénél mutatkozott meg, mikor ő felügyelte azt a COVID-járvány közepén. Az a rendkívüli teljesítmény, amit az egész SIE csapat elért, folyamatosan növekszik és a PlayStation 5 jó úton van ahhoz, hogy a SIE legsikeresebb konzolja legyen.

Hihetetlenül hálás vagyok Jim összes eredményéért. Jim döntését tiszteletbe tartva, hogy pontot tegyen hosszú és sikeres karrierjére a Sony-nál, fontos döntés előtt állok, ami a Game & Network Services üzletág jelentőségét illeti. Megvitattuk és döntöttünk is az új menedzseri struktúrával kapcsolatban. Célunk, hogy a Sony csoport tovább fejlődjön és növekedjen ebben az üzletágban, hogy még nagyobb sikereket érjünk el.” – mondja Kenichiro Yoshida, az SGC (Sony Group Corporation) elnöke és vezérigazgatója.

A Sony hivatalos közleményét itt olvashatjátok el.

1.
1.
Doomsayer
https://twitter.com/Genki_JPN/status/1706989810517496301
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...