Volt alkalmazottak perlik a BioWare-t

  • Írta: osan
  • 2023. október 4.
  • Biznisz
Link másolása
Jobb végkielégítés reményében jogi lépéseket tett 7 fő, akik részesei voltak a nagy augusztusi elbocsájtás-hullámnak. Alberta állam törvényszékén nyújtották be a keresetet, melyben említésre kerül az is, hogy a cég „indokolatlanul rosszul bánt velük.”

Augusztusban érkezett a gyászhír, miszerint a BioWare 50 alkalmazottjától megvált. A cég szerint ennek az volt a célja, hogy egy „gyorsabb és fókuszáltabb” stúdiót hozzanak létre. Most Ethan Gach, a Kotaku riporterének X-posztjából kiderül, hogy az 50 főből 7-en perlik volt munkaadójukat jobb végkielégítés reményében.

Alberta államában az ok nélkül kirúgott alkalmazottak végkielégítését a „szolgálati évek” száma határozza meg. A közleményből kiderül, hogy a szóban forgó 7 fő ok nélkül lett elküldve, viszont egyáltalán nem felel meg a számukra végkielégítésként ajánlott összeg a jogszabályban előírttal, így inkább azt visszautasították és bíróságra vitték az ügyet. Mindannyian átlagosan 14 évet húztak le a BioWare-nál.

Az egyik volt alkalmazott fel is szólalt, és míg állítása szerint támogatják a készülő Dragon Age: Dreadwolf játékot, addig nem értik, hogy a cég miért akarta őket így megvezetni ebben a nehéz időszakban. „A számos elbocsájtás fényében, ami jelenleg az iparban zajlik és a tény, hogy nem foglalhatjuk bele portfóliónkba a Dragon Age: Dreadwolfon végzett munkáinkat – hála a BioWare titoktartási szerződésének – csak még jobban megijeszt minket, hiszen sokunknak meglehetősen nehézkes lesz a munkakeresés, főleg a karácsonyi szezon közeledtével.”

R. Alex Kennedy, a volt alkalmazottakat képviselő ügyvéd így nyilatkozott arról, hogy a BioWare talán belefoglalt pár illegálisnak számító rendeletet a cég szerződéseibe:

A BioWare megpróbálta csökkenteni kötelezettségét az alkalmazottjaival szemben jóval azon érték alá, melyet a bíróságok általában megítélnek, ideértve a végkielégítés eltörlését is – ez látszólag szembemegy az Alkalmazotti Szabványok Kódexével.

Ahogy mostanában olvashattuk, a játékipar kezd a feje tetejére állni a sorozatos leépítésekkel és a kisebb-nagyobb játékok törléseivel, de valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa, így nem lennénk meglepve, ha aggasztóbb hírek is érkeznének a közeljövőben. Ami a BioWare-t és a készülő Dragon Age-játékot illeti, mi a legjobbakat reméljük, de az EA fennhatósága eddig keveseknek hozott kitörő győzelmet.

1.
1.
Shao Kahn
Őszintén sajnálom a történteket, de remélem attól még az új Mass effect és Dragon age elkészül majd egyszer.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...