Csúnya pénzügyi bukta lett a The Lamplighters League

  • Írta: szlav
  • 2023. október 11.
  • Biznisz
Link másolása
Szinte egyik játék sem lehet garantált pénzügyi siker, a Paradox Interactive azonban minden várakozásnál nagyobbat bukott az XCOM-szerű taktikai játékon. A stúdió máris kudarcként könyvelte el a The Lamplighters League-et.

1930-as évek, egy titkos társaság, rejtélyes összeesküvések, lovecrafti horror, no meg a jó öreg XCOM-féle körökre osztott taktikázás. Senki nem mondhatja, hogy a The Lamplighters League nem hangzik szörnyen ígéretesnek, főleg akkor, ha azt is belevesszük a pakliba, hogy kiadóként a Paradox Interactive, fejlesztőként pedig a Shadowrun- és Battletech-játékokat is fejlesztő Harebrained Schemes állt a projekt mögött. A játékosok azonban mindezek ellenére sem haraptak rá erre az igazán egyedi alkotásra...

Olyannyira nem, hogy a Paradox máris kolosszális buktaként könyveli el az alig egy hete megjelent játékot, amely a nyitóhetében nemhogy a fejlesztési költségeit nem hozta vissza, de mintegy 22,7 millió dolláros mínuszt jelent a kiadónak. Enyhén szólva borítékolható, hogy nem érdemes a folytatásra várnunk. A Paradox Interactive vezérigazgatója, Fredrik Wester a következőképp jellemezte a helyzetet:

"A Lamplighters League egy sok erősséggel rendelkező, szórakoztató játék. Bár az előfizetéses szolgáltatásokban visszafogott, de mégis pozitív játékosszámokat látunk, a kereskedelmi fogadtatás nagyon gyenge volt, ami őszintén szólva hatalmas csalódás.

A fenti rövid nyilatkozatban Wester arra utal, hogy ezúttal az Xbox Game Pass-ben való elsőnapos megjelenés sem volt elég ahhoz, hogy az így beáramló játékosszám, illetve a Microsoft bére kisegítse a The Lamplighters League-et a gödörből. Sajnáljuk, hogy ilyen sorsra jutott a játék - ha rendelkeztek aktív Game Pass előfizetéssel és szerettek a körökre osztott taktikai játékokat, akkor fussatok vele egy kört, amíg tudtok!

5.
5.
Őrnagy
#3: Ja, egyszer csak bent volt GP-ben. Előtte egy szót sem hallottam róla.
4.
4.
delphijos
#3: Igen, sajnos tényleg szinte 0 hírverés volt.Én is azért hallottam csak róla, mert az ilyen tipusú játékokat külön figyelem.
3.
3.
C0m1n65un
Szerintem azért nem ártott volna neki egy erőteljesebb reklámkampány is a megjelenés előtt, mert én például most hallok róla először. Több gamer oldalt látogatok napi szinten, és bár biztos vannak cikkek, amik elkerülik a figyelmem, de az is biztos, hogy nem nagyon volt a képünkbe nyomva. Így nehéz sikereket elérni szerintem még egy ilyen nagymúltú brigádnak is.
2.
2.
delphijos
#1: Én játszom vele. Az irányítás kicsit szokatlan. A sztori, meg amúgy az egész nekem tetszik alapvetően. Jók a dialógusok, a karakterek. Ami nagy probléma, hogy a gameplay real time lopakodás, és turn based harc keveréke. Ez utóbbi kifejezetten élvezetes, de a lopakodás borzalmas.
1.
1.
Ooorky
Starfield és Forza mellett tuti nem fogok ezzel foglalkozni.
+Akkor már inkább Jagged Alliance 3.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...