Megvan az Ark: Survival Ascended Xbox-os megjelenési dátuma

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 4.
  • Bejelentés
Link másolása
Két héttel a PC-s megjelenés után már a csapathatja is a zöld tábor a dinós mókát, a PlayStation tulajoknak viszont egyelőre várniuk kell. A cross play a három platform között viszont már a megjelenés napján garantált lesz.

Az október végén megjelent Ark: Survival Ascended egyszerre lett lenyűgöző a látvány terén és megosztó a közösség számára. Nem is csoda, hogy a játék értékelése a Steamen a Vegyes kategóriába tartozik. Az optimalizációs problémák és a tény, a játék gyakorlatilag ugyan az, mint a Survival Evolved egy modernebb grafikai motorban, sokak számára csalódás volt, mások viszont örülnek a frissítésnek, még ha fizetős is.

A fejlesztő Studio Wildcard legújabb posztja alapján gőzerővel mennek tovább. A megjelenés után rekordmennyiségű patch-et dobtak ki, és már a terjeszkedésen és a bővítésen dolgoznak. November 14-én indul majd el a játék Xbox-verziója dedikált szerverekkel, de természetesen a cross play funkció egyből elérhető lesz majd. A konzol verzió tartalom tekintetében elméletileg teljes egészében egyezni fog a PC-s verzióval.

Viszont lesz, aki kimarad a mókából, legalábbis egy ideig. Ugyanis a játék PlayStation 5-ös rajtja még nem kapott dátumot. A fejlesztők reményei szerint a hónap végén sikerül majd elindítaniuk a játékot a Sony konzolján is, ráadásul itt is az első naptól élni fog cross play, így a három tábor (remélhetőleg) zavartalanul fog tudni együtt játszani.

A fejlesztői jegyzet alapján számos tartalmi frissítés is érkezik majd a játékba, például ezen a hétvégén extra tapasztalati pontokat és tenyésztési bónuszt is kapunk. Valószínűleg ezzel igyekeznek kompenzálni a játékosokat azért, mert az Exralife adománygyűjtési eseményt november 4-ről december 2-re halasztották.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...