Jól fogy a Call of Duty: Modern Warfare III

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 7.
  • Hír
Link másolása
Hiába a rövid és sokat kritizált kampány, hiába az újrahasznosított multiplayer, a Call of Duty széria legújabb darabja élen jár a PlayStation Store és a Steam eladási listáján.

A játék hivatalosan majd csak pénteken fog megjelenni, de feláras vásárlók már november 2-a óta tolhatják a kampányt, ami tekintve a hosszát, pár tucatszor kijátszható még a multiplayer élesedéséig. Természetesen a játék kapott hideget-meleget a rövid és sokak által rossznak mondott egyjátékos tartalomért, de a többjátékos módok is hagynak kivetnivalót maguk után. Ténylegesen azt a benyomást keltette a játékosokban, hogy egy teljesárú játék formájában kapták meg az tavalyi rész DLC-jét.

Azonban, ahogy arra azért számítani lehetett, a rengeteg kritika, bírálat, fanyalgás és a látszólagos érdektelenség mit sem rontott a játék kelendőségén. X-re posztolta ki egy streamer, hogy az új rész a legnépszerűbb az országában a PlayStation Store szerint, és bár ez nem jelenti feltétlenül, hogy a valóban a legkelendőbb is lenne, a Steam dedikált listája már annál biztosabb:

Úgy látszik, hogy marad a papírforma: az évente érkező új CoD-rész bírálata után a legtöbbet termelő játék lesz az adott évben, ami csak még tovább erősíti azt a nézetet, hogy az Xbox és a PlayStation cicaharca valójában e körül az egy franchise körül kulminálódott.

27.
27.
crytek
#26: Úgy bizony a cod multi game inkább mert azzal kb 98%-al többen játszanak mint a singlevel ,de mégis ez a single tömörebb jobb mint sok direkt only single fps.. szóval amíg az fps-ek 80%-át agyonveri pörgésben akcióban addig felőlem lehet copy paste a végtelenségig...

(Amire kiváncsi leszek az az hogy a ms totál nem szól majd bele semmibe , vagy leszól majd hogy hé emberek nekünk van belsőleg ismert szexi ue5 át kéne állni a csoffadt régi graf engineről... ezt viszont bírnám)
26.
26.
delphijos
#21: Egy single game legalább annyiban más, hogy ott van egy másik történet, még ha a játék / mechanika nem is "fejlődik" sokat. De a COD egy MULTI FPS ( a 3-4 órás töltelék kampányt hagyjuk is ). Amúgy én nem beszéltem átba**ásról, mindenki arra költi a pénzét amire akarja.Pont nem én vagyok az aki megszól valakit ilyesmiért. Csak annyi a véleményem hogy ez rossz visszajelzés a fejlesztőnek hogy ez, ennyiért is nagyot megy. Itt ezt most van aki foggal-körömmel védi, mert "élvezet" , aztán másik hír alatt meg ugyanaz sír hogy a fejlesztő / kiadó nem erőlteti meg magát, semmi fejlődés, és az is drágán...
25.
25.
Zuzmo
#23: Jól megoldották, 3 év múlva jött is a Destiny 2.
Lehet, hogy lesz live-service klasszik multi cod, de szerintem amellett is kellenek új részek, legfeljebb kicsit ritkábban.
Vagy lehet majd őket DLC-nek hívni, de annyiba fognak kerülni, és úgy fognak kinézni, mint egy különálló teljes játék.
24.
24.
crytek
#22: Ott van pl a remedy multis lövöldéje (igaz ez totál bukás lett: CrossfireX) amibe single is került. Első fele ingyenes a singlenek a másik felét megvehetted talán 10$-ért...ez ugyse mégse 28k és akit csak a single érdekel simán megveszi.
23.
23.
zoli12i
#22: Volt házon belül anno egy Destiny, akik ezt megoldották körülbelül 10 éve.
A sztori az mindig DLC volt, bele építve az alap játékba. + új mapok a multiba. Meg ingyenes pályák mikor új season van, +Battle Pass.
Ezek ezer éves dolgok. Ráadásul ezt az Activision csinálta :D
De tudtommal az MS-nek is hasonló terve lesz a szériával. Plussz így az egyik stúdiót le lehetne venni.
22.
22.
Zuzmo
#14: A single kampánynál hogy képzeled a live service-t?
A warzone már az. A sima multi lehet, hogy azzá fog válni, és akkor majd évente jönnek a 70 dolláros story DLC-k. Viszont a COD-nál szerintem elég erős az elvárás, hogy technikai oldalon hozzon be újdonságokat, ez egy live service rendszerben pedig nehezebben tud működni. Tovább nehezíti, hogy vetésforgóban dolgozik rajta legalább két csapat - emiatt tud évente megjelenni, és ezért hullámzik a minőség is.
21.
21.
crytek
#19: A baj ott kezdődik hogy ez valakinek átba**ás.
Far Cry 3 óta minden FC átbaszás mert kb ugyanannyi fejlödött a game mint akármelyik cod..és az is él is virul és azokat is milliók veszik (a cod bevétellel még összesen se veszi fel a versenyt ,de most nem is ez a dolog érdekessége)
Aki ebbe is beleöl több ezer órát az nem fogja magát átba**va érezni hiába gyalázza itt sok ember.

(Én soha nem is adnék ki semmiért 28K-t gaming piacon. Régen volt amikor gyűjtőiért kiadtam annyit de azok az évek elmúltak. Szóval vicces hogy engem aki mindig is a szentháromságban fogom beszerezni/tolni embert hozol ide példának. De most kapaszkodj meg, ez nem azért van mert valami miatt átb**va érzem magam, mert amint a game passba lesznek a codok azonnal nekiesek az összesnek és rongyosra játszom a single részüket MINDNEK)

UI: Minden annyit ér az embernek amennyit hajlandó fizetni érte.. A rekord eladásokat meg pláne nem kell megmagyarázni. Átverve itt max a videok alapján látok valamit megmondok vannak
20.
20.
Sakee
Szóval itt ismét mindenki okosabb mint az MS ,Activ, vagy a többi cég tulaja,akiknek milliói vannak dollárban. Ok ennyi elég is volt reggelre ismét a hazai társadalom mini lenyomatából. Peace és játsszatok amivel tetszik.
De aki ezt megveszi teljes áron hát vegye,én 12+ év után a leárazását várom,mert a pár órás recycled kampány sem érdekel de hogy a terminal pálya is tudom én hányadjára jön már megint és megint hányok tőle, és csak újrafelhasznált pályák lesznek, hát DLCnek hívják ezt máshol. De ezekért egymást fikázni felesleges..
19.
19.
zoli12i
#18: Mert gondolom te sem mész el az éjszaka közepén a Tesco parkolójába, hogy használt autót vegyél. Tehát nem szívesen fizetsz azért, hogy átbasszanak.
De van, aki mégis megteszi és ez felfoghatatlan. És akkor hivatkoznak arra, hogy “de hát az elvezet”.
Amúgy meg pont te vagy az, akiből sosem nézném ki, hogy egy Cod-ért kiadna 28 ezret.
18.
18.
crytek
#17: Lélekben mindenki az. De totál nem értem miért kérded. 38 vagyok amúgy
Szerintem pedig az "gyerekes" hogy itt a ms már a one x óta nem tett le semmi értelmes címet és sokan a csodát várják.. hova , mire fel? Jó játékok fognak jönni de annyi a ms érdeme ezekben hogy megvette a cégeket amik ezeket létrehozzák. És pont ezért lesznek illetve maradnak jók ezek mert a ms szerencsére nem nyúl bele
17.
17.
zoli12i
#15: Ezt most tényleg halál komolyan kérdezem, és ha igen a válasz az teljesen rendben van, és akkor elnézést is kérek tőled.
Te amúgy még gyerek vagy ?
Mert ha szüleim kártyájával vennék még játékot, akkor lehet én sem lennék ennyire kritikus az ilyen szutyokokkal.
16.
16.
crytek
#14: A MS nem rak rendbe semmit.. Ti azért nézitek is hogy mi zajlik a MS-nál? Mert nem ugy látom.
A ms eddig semmibe nem nyúlt bele ami megvett céges fejlesztés...magyarán szarik bele. Lásd Redfall kb a megjelenés után szembesültek a játékkal ők is.
Codba meg pláne nem fog belenyúlni mivel lásd a cikket is pénznyomda...a ms ezt csak ugyanúgy elcseszné ahogy a saját címeit amik mindent hoznak csal a milliárdokat nem.
Szóval isten mentsen minket attól hogy a ms belenyúljon a codba...
15.
15.
Br1sk
#13: Azt mondja hagyjuk az élvezet dolgot :D
Szerinted mi a gaming lényege?
Mondtam hogy nevetségesek a cod haterek lol
14.
14.
zoli12i
#7: Hátha az MS rendbe rakja a szériát és tényleg bekerül a GP-be és megszűnik az évenkénti megjelenés is. Meg hátha elmozdul az egész live service-be, ahova már évek óta kellet volna.
Bár, ahogy az MS kezeli a belsős címeit, necces.
*meg ha Kotic elhúz végre az év végén, akkor lehet levegőhöz jut az Activision.
13.
13.
zoli12i
#9: Az ilyen NPC arcok miatt (amúgy kajak olyanok a kommentjeid mintha valami kezdetleges AI lennél), mint te az Activision fejesek a legújabb yachton ünnepelvén szívják a kokót az escort lányok seggéről, hogy nulla beleadott munkával, megint milliókat basztak át. Ez az DLC…khm, epizód tisztán az átbaszásról szól.
Ezt az élvezet dolgot meg hagyjuk már!
12.
12.
delphijos
#10: Szerintem te is félreérted most, mert én nem utálom a játékot , és semmi bajom azokkal akik szeretik. Minden szaron megy a sírás hogy drága, és szerintem az hogy ezt ennyiért ilyen sokan megveszik, nem jó jelzés. Ennyi.
11.
11.
delphijos
#9: Én elhiszem hogy sok embernek okoz örömet, de 20-ért egy frissítés is azt okozna, cserébe jobban megmaradna a játékosbázis is. Egy 2 dolláros Wish-es gumibárány is biztos sok embernek okoz örömet, meg egy 1000 dolláros luxusprosti is. De az gáz ha a prosti ennyi pénzért nem fürdik egy hétig.
10.
10.
crytek
#9: Ahogy mi sem hogy másnak hogy tetszhet valami amit mi utálunk. Emberi faj az ilyen sose tudjuk elviselni hogy mások nem azokat szeretik amiket mi :)
Ha ez nem volna soha sehol nem lenne semmi diskurzus. Mert legyen bármi a téma bárhol a kommentek 99%-a csak egymás lenézése csesztetése stb
9.
9.
Br1sk
nem attól lesz értékes egy játék hogy mennyit dolgoznak rajta hanem hogy mennyi örömet szerez a vásárlóknak. és ezt sokan marhára nem tudják megemészteni.
8.
8.
crytek
#4: Itt ország világ előtt mersz fogadni hogy jövőre már benne lesz? Vagy csak a büfi megy?
7.
7.
delphijos
#6: Ez nem haterség. Nekem semmi bajom magával a játékkal, de egy multi fps-t adnak el teljes áron minden évben. És az hogy működik, az egy jelzés a fejlesztőnek hogy ennél jobban nem is kell megeröltetnie magát. És félreértés ne essék, nem csak a COD-nál probléma ez.
6.
6.
Br1sk
A cod haterek nevetségesek
5.
5.
Lorthirash
Ez a baj az egész játékiparral hogy az idióták megveszik a szart is.
Akár tetszik akár nem ez egy igazi ipari hulladék 0 hozzáadott értékkel ugyanazt eladták újra csak rosszabb minőségben.
Megkockáztatom hogy a valaha volt legszarabb rész lesz ez, persze az eladások mást mutatnak majd.
4.
4.
r3dman
#3: Jó várakozást 2026-ig.
3.
3.
memoryman
Szeretettel várom game passba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...