Számos fejlesztőjétől megvált a Fishlabs

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. november 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az elbocsájtások számtalan játékfejlesztő céget értek utól: a következő áldozat az Embacer Group leányvállalata lett. A Fishlabs ötven munkatársától vált meg a közelmúltban.

A Fishlabs a legújabb fejlesztőcsapat, akiket utolértek az utóbbi időkben egyre több céget érintő leépítések. Az anyavállalatnál korábban már jelentettek be elbocsájtásokat és számos projektjüket törölték is, azonban úgy néz ki, hogy itt nem ért véget a tragikus széria. A Eurogamer forrásai szerint a fejlesztők ma reggel értesültek a leépítésekről, ami közel ötven pozíciót érint.  

A Fishlabs csapatában eddig 96 fejlesztő dolgozott, aminek így több mint a fele távozik a cégtől. Aggodalomra adhat okot az is, hogy a karácsonyi ünnepekhez ennyire közel bocsájtották el a munkásokat. Legutóbb a Chorus névre hallgató sci-fi videójátékot adták ki 2021 decemberében, ami nem teljesítette az elvárt eladási számokat, így mondhatjuk, hogy a leányvállalat szénája már régóta nem áll jól. Kíváncsian várjuk, hogy ezt a drasztikus leépítést hogyan vészeli át a Fishlabs.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...