Hamarabb megkaptuk a Grand Theft Auto VI előzetesét

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 5.
  • Videó
Link másolása
Ma reggel robbant a bomba, és igen, a hír igaz: a Rockstar idő előtt kiadta a Grand Theft Auto VI első trailerét. A fejlesztők nem vártak tovább, olyan szinten elharapództak tegnap a szivárgások.

A Rockstar Games ma éjjel kilőtte a netre a Grand Theft Auto VI várva várt első előzetesét, és egyben megerősítette, hogy a 2025 folyamán érkezik a nagy sikerű sorozatuk legújabb része. Már a tavalyi szivárgás óta tudjuk, hogy a játék Vice Cityben - egy kitalált Miamiban -, játszódik, és két főszereplőt kapunk, egy szerelmespárt, köztük egy hölgyet, Luciát is!

A fejlesztők a beígért dátumnál hamarabb adta ki a trailert, miután egy X-felhasználó már közzétette a videót, vagyis annak egy alacsony felbontású, vízjelekkel ellátott verzióját, így a stúdió nem várt tovább. A talpalávalót Tom Petty Love is a Long Road című dala szolgáltatja.

"A Grand Theft Auto VI továbbra is arra törekszik, hogy egy magával ragadó, történetközpontú, nyitott világú élmény határait feszegesse." - mondta a Rockstar alapítója, Sam Houser. "Nagyon örülünk, hogy ezt az új jövőképet mindenhol megoszthatjuk a játékosokkal."

A játék Leondia államban játszódik, ahol a neonfényes utcákkal tarkított Vice City is elterül, valamint a hatalmas vidéki terület. Ez lesz a sorozat eddigi "legnagyobb és leginkább magával ragadó" evolúciós lépcsőfoka.

A hivatalos sajtóközleményben a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S-van jelölve platformként, a PC egyelőre nincs, azaz lehetséges hogy az utóbbi portra extra hónapokat kell várnunk, hasonlóan a GTA V-höz.

50.
50.
Doomsayer
A Hyundai Motorsport a Grand Test Auto trailer-rel nyomul így a Monte előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=pUDzfwXtcRo

49.
49.
Krumplistarkedli
Durva hogy már átlépte a 155M megtekintést :D
48.
48.
huster14
#40: Abszolút én is ezt szúrtam ki elsőnek, hogy fekák minden mennyiségben, meg seggs. Remélem nem megy át ilyen LMBTQ+- BLM rohadalmas fröcsögő agymosásba a gameplay és a történet. Trailer alapján eléggé olyan érzésem van hogy csak a fekete és női egyének tudnak érvényesülni és középpontba kerülni.
47.
47.
memoryman
Azért vicces olvasni, hogy páran itt rettegnek hogy majd mindenféle propaganda lesz a játékban. 2025-ben fog megjelenni de már most megy a rinya! Ki is a hópihe? XDDDD
46.
46.
zoli12i
#45: Nekem fatherom járt ott. Ő a mennyországként festette le. De mivel egy hatalmas államról van szó, meg valamilyen szinten déli állam, így valóban nagy rá az esély, hogy sok az idióta :)

https://twitter.com/CGHchannel/status/1732019950833832115
45.
45.
negyven2
#44: Igen tisztában vagyok vele... ezért írtam kulturálist, amit arra értem, hogy a social media ezt mutatja... és ugye mindig az ilyenekre építettek az eddig a GTA-ak (sztereotípiákra).
44.
44.
zoli12i
#41: Biztosíthatlak, hogy azért nem ennyire rossz a helyzet Floridában, mint a trailerben :D
43.
43.
Yanez
#41: Max Florida egyes része.
42.
42.
negyven2
#40: Amúgy itt m it értünk anti PC vonalon? Egy olyan játékban ahol bárkit bármiért agyonverhetünk? Ilyenbe nem fog akadályozni a játék. Az meg, hogy hogyan figurázza ki a politikai és hovatartozási dolgokat... nos narratív szempontból eddig is inkább a republikánus vonalat figurázta ki jobban. Megkapta a magáét a másik oldal is, de sosem ment el olyan irányba, ami valamelyik oldalt felháborította volna. Vagyis annyi lesz maximum a változás mint ami pl. volt a GTAIII/IV/V közötti időkben. Biztos fel lehet hozni, olyat, hogy ami még a III-ban poén volt azt már nem tartották poénnak az IV-ben, és ami poén volt az IV-ben az már nem volt poén az V-ben. Az emberek változnak, még te is, és ezt leköveti a játék is. biztos van olyan dolog a te életeben is amit ma már nem tennél meg, nem tartod azt normális dolognak.
41.
41.
negyven2
#39: Ráadásul egy mindezt egy mai Floridán alapúló helyszínen. Ami kb. tényleg egy ilyen hely a valóságban is. Tele van már a net összehasonlító videókkal, képekkel. És itt nem a helyszíneket vetik össze, hanem az embereket. Florida a mai USA egyik kulturális pöcegödre.
40.
40.
csoki0619
#38: Amúgy ez nekem is feltűnt, h túlnyomó többségben fekákkal van tele a trailer. :-) Engem nem zavar amúgy a dolog. San Andreas az egyik kedvencem. A főszereplő páros sem lesz sztem mindenki kedvence. Jól gondolom, h latin amerikai vonal lesz a fősodor?



Viszont, a mondandód második fele valid felvetés. Elég tökösek még mindig a Rockstar-nál?

Sztem igen. Egy GTA bármit megtehet, nincs az a cancel culture, amelyik ezt a franchise-t szabotálni tudja, ez az a virtuális világ, ami a radikális emberek mekkája. Itt éli ki a legtöbb ember a belső frusztrációit. Sztem a Rockstar nem mer PC lenni, abból él évtizedek óta, h provokál. Sztem attól nem kell félnünk, h ez a rész is sok hópihét vérig fog sérteni.
39.
39.
Ooorky
#38: Nem értem miért lepődnek meg az emberek a sok fekán egy olyan játékban aminek "Autólopás" a címe...
38.
38.
Doomsayer
#35: "játékipar South Park-ja" "woke propaganda"

Igen, én is ezt várnám tőle, de már a trailerben sincs sok fehér ember, akik vannak azok meg ugye full nyomorékok. Nagy kérdés, hogy meg merik-e tenni, hogy beleállnak a mai rendszerbe? Mert ugye mindenki azt várná tőlük, de azt senki nem meri megtenni, mert azok a próbálkozások a mai világban balszerencsések és a sok propagandával amúgy is meg van már hülyítve sok ember annyira, hogy még védik is a propagandákat. Szóval a technikai részleteken és gépigényen kívül, amiket a játék majd felvonultat, ez a legfontosabb kérdés számomra (és a jövőre nézve talán a játékiparban is), hogy marad-e South Park az a South Park, vagy inkább olyan lesz, mint az új Saints Row, ahol azzal cikizik egymást a karakterek, hogy ki mekkora karbonlábnyomot hagy... De mondjuk ezt az utóbbit már elképzelnem is nehéz éppen.
37.
37.
GAMEROD
Ilyen "vótmá" érzésem támadt minden egyes képkockától. Ugyanazt a fílinget meg kliséket adja mint az összes eddigi új GTA trailer főleg az előző az épp aktuális grafikával. De már nem is a grafika meg a csontig rágott rablás jelenet lenne a lényeg, hanem az, hogy mennyire él a város, mit tud az AI, meg az NPC-k reakciója, közlekedés élethűsége. Mocsarat is láttunk már ezerszer krokodilostul együtt.
36.
36.
csoki0619
#34: Amúgy meg ahol külön fejlesztő brigád foglalkozik a lovak heréivel, ott sztem nincs mitől félni. Lesz női főszereplőnk, tehát lesz ott is minek megkeményedni a hidegben :⁠-⁠)
35.
35.
csoki0619
#34: Azért egy Rockstar játéknál egy valamiben biztos lehetsz, a részletességgel nem lesz gond. Egy R-es játékban általában úgy szokott lenni, h arra is gondoltak előre, amire te nem feltétlenül. Nem tudom mennyire követed a Red Dead 2-vel kapcsolatos dolgokat a megjelenése óta, de még ma is találnak új dolgokat a játékban és olyan részleteket, amikre épeszű játékfejlesztő nem pazarol időt, viszont ez teszi naggyá őket. Open world-öt senki sem csinál úgy, mint a Rockstar. Ezek profi szakemberek, ez a játék évek óta készül, és évekig emlegetni fogjuk, mondj egy számozott részt(és akk ide vehetjük nyugodtan a SA-t meg a VC-t) ami nem ütött nagyot?

Biztos vagyok benne, h nagyon nagy lesz a hangsúly a mostani generációval kapcsolatos dolgokon. Tik-tok, AI, Karen jelenség, woke propaganda, Marvel, streaming, mobil függőség. De ezért szeretjük a GTA-t. A játékipar South Park-ja.
34.
34.
Yanez
Az, hogy jól néz ki meg tonna jármű lesz és hozza majd az eddigi GTA szintet sztoriban is, az nyilvánvaló. Én inkább olyan dolgokra vagyok kíváncsi, amiben fejlődést érzek majd, mint ahogyan a grafikában is.

Pl mennyire lesz interaktív a környezet, milyen mértékben tudunk majd hatni a körülöttünk lévő dolgokra, stb. Gondolok itt arra, hogy mennyire lesznek változatosak az emberek, mennyire részletesen élik az életüket és mi mást tudunk velük kezdeni, azonkívül, hogy odamegyünk és lecsapjuk őket?

A nagy területen vajon mennyit fogunk tudni élvezni a bejárható épületekből és házakból? Ezekből sosem volt elég és gyakran volt illuzióromboló. Ahogyan minden járművet is tudunk használni, úgy lehessen mindenhova szintén bemenni, betörni, stb. Király lenne és azért szerintem nem lehetetlen ezt megcsinálni.

Lesz benne végre valamirevaló rombolhatóság vagy ismét csak leginkább a kocsik fognak törni szépen? Szóval én inkább ezekre vagyok kíváncsi, mert ahogyan mondtam, a többiben úgyis hozzák majd a kötelezőt/megszokottat. Tudjuk, hogy szép lesz, klassz kis sztorival, jópofa szereplőkkel és egy tonna online cumóval, de az ördög a részletekben rejlik és én arra (is) vevő vagyok, sőt, engem inkább azon a szinten nyűgözzenek le! Így vagy úgy, itt is kiélvezem majd az egyjátékos módot, a többit meghagyom a multis népnek.
33.
33.
shorty123
#32: én inkább úgy fogalmaznék, hogy: nem előbb mint 2025
32.
32.
pszihoapu
izi dudekok! meg ket ev.
1. ugyis befog sz@rni a PC-nk a szutyok konvertalt verziotol
2. ugyis lefossuk a bokank a jelenlegi tiktok/akarmi generacio kifigurazasanak humoratol, meg a brutal sztoritol
3. ha az eddigieket szeretted, szerintem ezt is fogod. ha meg az eddigieket sem akkor meg mit keresel itt? :D
31.
31.
ATi0021
#24: +1 Amíg sokan örülnek neki, hogy végre bejelentették, ezek meg minden hír alá odamennek egyet sz@rozni. Elsőre érhető, hogy nem nyerte el a tetszésük. Akkor, miért kell minden hír alá odaírni, hogy Neki ez nem tetszik? Azért mert trollok. Azokat meg nem kell etetni, nem kell velük foglalkozni. Ennyi.
30.
30.
KopyAti
Lassan 65M megtekintés? Hasztaqrva!
29.
29.
zoli12i
#24: Végülis te is fikázol most indokolatlanul. Érdekes egy generáció az tény.
28.
28.
Marcus88
#20: ...Újabb GTA bőr csilivili köntösben...

Szerintem ha egy játékból 10-12 év után jön egy folytatás azzal semmi gond nincs.
Nálam a bőr a COD,Fifa az EA összes sport játéka Forma1 két évente megjelenő AC stb..
27.
27.
Doomsayer
#24: Nyugi, az előző generáció sem volt jobb, ha a GTA színvonal beütött. Pl megjelent a GTA5 egy bugos romhalmazként és játszani nem tudtál, mert átesett az autó az út alá a hídon és volt vagy 25 fps az egész cucc PS3-on. És akkor nem az volt, mint a CP2077-nél, hanem itt a Gamekapcson olyat olvastam, hogy aki nem vette meg első nap, vagy PC-s az ne mondjon és mondhasson véleményt és ehhez még a moderátort is kérte az illető. Most nem keresem meg, de ott van még valahol :)

#26
Ez így igaz. Fel sem fogja/nem tudja/nem érti. Mondjuk egy nyílt világú játék grafikáját nem lehet egy Detroit-hoz hasonlítani, illetve pl az Uncharted 4 átvezetőinek a motion capture arcanimációit nem lehet egy standard, előre elkészített animációszettekből dolgozó open world RPG arcaihoz hasonlítani, stb... De sokan ezt nem értik a mai napig azzal együtt, hogy mi mennyi erőforrást igényel és hogy miként működnek a játékok.

Persze nem is kötelező mindenkinek érteni hozzá, csak játszani kell tudni, de ettől függetlenül már a Digital Foundry-nak is foglalkozni kellett vele pár szó erejéig, hogy sokan annak adnak hangot, hogy a grafika nem fejlődött egy évtizede sem, csak a gépigény és hogy ez mennyire nem igaz. Szóval érdekes dolgok zajlanak a mai fejekben és egyesek az emlékezetükhöz hasonlítják a grafikát és nem a játékokhoz. Nem is hiába írtam a másik hírhez reggel, hogy kíváncsi vagyok, hogy milyen gépen fog ez így menni, mert magához képest ugyan olyan lehengerlő a trailer, mint minden GTA esetében. Az egyébként érdekes tény, hogy a mostani PS5 és Series X azok, amin ennek mennie kéne. ... Csak nehogy ez is 25 fps bughalmaz legyen... Bár ez várhatóan ugyan úgy kb 3 generációra is meg fog jelenni, szóval lesz idő patchelni és egyszer csak lesz olyan élőben is, mint a trailer, ha nem jönne össze megjelenésre. Viszont attól nem félek, hogy nem lesz sikeres a játék, hiszen aki az ilyet szereti, annak valószínűleg atom csúcs lesz.
26.
26.
Nate Hope
#24: És az a poén az egészben, hogy aki fikázza a grafikát meg a látványt, az valószínűleg fel sem fogja mit lát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...