A Sony szerint idén érkezik a Metal Gear Solid 3 és a Silent Hill 2 remake-je

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 5.
  • Megjelenés
Link másolása
A hivatalos YouTube-csatornájára feltöltött videó számba veszi a konzolra idén érkező sikervárományos játékokat, köztük olyan címeket is, mint a Metal Gear Solid 3 és a Silent Hill 2 remake-je, amelyek eddig nem rendelkeztek dátummal.

A Konami két népszerű sorozatának rajongóinak már nem kell sokat várniuk, hogy a klasszikus epizódok nulláról újrairt remake-jeivel játszhassanak, hiszen a PlayStation hivatalos YouTube-csatornájára feltöltött videó szerint 2024-ben érkezik a Metal Gear Solid: Snake Eater és a Silent Hill 2 újragondolt verziója.

A kétperces összeállításban tehát két olyan játék is szerepel, amelyek eddig nem rendelkeztek megerősített dátummal a kiadó részéről. A Like a Dragon: Infinite Wealth, a Tekken 8, a Helldivers II és a társai mellett már korábban 2024-es dátum szerepel.

Sokat még nem tudni a Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterről, azon kívül, hogy pazarul fest és az eredeti szereplők java része visszatér benne. A Silent Hill 2 remake-je pedig már jó ideje kész van, csak a Konami vár a megjelenéssel. Mindkét sikervárományos PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re várható.

16.
16.
crytek
#15: Ezek lehetnének jobbak is. Csak hát ugye ez JÁTÉK ami "szinten mindenkinek" meg kell hogy feleljen. Nem lehet csak 15 órás mert akkor leszólják, nem tele kell pakolni egy baszott nagy térképet minden szarral aminek kb semmi jelentősége csak a platina plecsni a végén + 100 óráért cserébe :)
15.
15.
FreeKatana
#12: Pedig volt időszak, amikor nekem is csak ez volt. Ennek ellenére (vagy ezért is) kiégtem belőle. Sokat jelentett a gaming, sokat jelent most is, de egyszerűen nem úgy megy. Az érdekes ellentét viszont, hogy engem jellemzően pont az köt le, ami nehezebben adja magát.

A Tsushima esetében például úgy vagyok, mint te. Szeretem a kultúrát, rohadt jó a hangulat és az art, de nekem ez már rohadt monoton. Az említett elemek meg a felemás sztori nem különösebben viszi el a hátán. Fel is hagytam vele.
14.
14.
crytek
#13: Ez kb olyan mint a valvetól várják mindig a HL3-at... konami is szarásig van szerintem zsetonnal anélkül, hogy bármit is készítenének.
Most valami miatt hirtelen nekik is bekattanhatott hogy hoppá körülöttünk minden cég remasteredekkel,remake-ekkel szedi meg magát és nagy nehezen ők is beálltak a sorba. Nekik ez olyan kényszeres lehetett ,hogy a rajongók se rinyáljanak meg pénzt is hozhatnak a játékok megint..
13.
13.
Hoki György
Azok mellett ami mondva lett, szar kimondani, de a játékok öregszenek, és nem mindig szépen. A silent hill 2 pl egy mestermű, de ugyanúgy, ahogy a régi resident evileket nem játszom mert utálom a fixcam tank control gameplayt, ezt sem. Ezért is vártam a remaket, mert az már "modern" tps lesz.

Plusz akkor a Metal Gear. A Sneake Eater egy nagyon jó játék, mai is működik, DE. Aki régen tolta, valószínűleg azért állítja ,hogy most is tökéletes, mert nagyon nagyon régen nem játszott vele valójában. Én most tolom először a barátokkal, és egyes dolgokban - sok dologban - rettentő csúnyán öregedett. Részletes, néha nevetségesen részletes, de ugyanakkora a gameplay néha esetlen, az irányítás pedig nagyon elavult, esetlen, nem érezed tőle, hogy szuperkatona vagy, csak azt, hogy béna. Ez megy a sztorihoz, de nem végig. Viszont egy Snake Eater mondjuk az MGS5 gameplay-ével? Vicc nélkül év játéka. Ebben viszont nem hiszek már, a Konami túlságoan elégedett minden hidat - pl most a SIlent Hillt is tiporják két lábbal, bejelentettek egy rakat projektet, ebből egy jött ki (Ascention) és az is vacak szar pénzéhes hulladék.
12.
12.
crytek
#11: Munka mellett csak ez van. Anno ha másra nem is ,de arra tökéletes volt ez a warez korszakom ahol kb stoperrel a kezemben toltam vêgig a játékokat azt ahogy egynek vége lett ugrottam a következőre ,hogy minden kategoriába belenéztem / beljátszottam így ma eree nincs szűkség. Tudom ha valami sim, körökre osztott, souls like , stb akkor skip rá se kell néznem mert nem az én kategóriám. Nyilván a game pass miatt pl a souls lokeokkal még próbálok vergődni de én játszani szeretek egy játékkal és nem tanulmányozni azt.

Egy 10/10-es gamet is meg lehet unni..én pl most psen a csucsimával tolom 50 órám van benne de hot unalom ismétlödö kb egy kaptafa küldetések. És én ilyenkor a piaci kommentelet is nézem és látom mennyire elkorcsosult a véleménynyílvánítás. Pl egy far cryt szarrá savaznal azért ami a csucsimába is kb full ugyanaz..de hát sony game szádra ne vedd köcsög.. ráadásul rengeteg buggal találkoztam benne
11.
11.
FreeKatana
#10: Off:
Hogy nem égtél még ki, miközben mindennel is játszottál akkoriban? Most is olyan nyomi játékokat tolsz végig gyerekes lelkesedéssel, amihez sokan már hozzá se szagolnak. Ezt azért irigylem egy kicsit. Oké, imádsz játszani. Én is, ennek ellenére a régi mindent végigpróbálok időszak (is) betett a szórakának. Már nagyon megválogatom, hogy mibe kezdek, és néha azt is megunom féltávnál.
10.
10.
crytek
#9: Nálam pont ezert nem lett kult game a HL2.. szép grafika lol (bár valakinek a nintendos játékok is szépek).. doom 3 meg a far cry ami akkor jelent meg kenterbe verte a hl2-öt.. Én ebbe a játékba semmi extrák nem láttam. Végiglövöldöztem mert akkor még a netet is warezoltam gyakorlatilag így mindennel toltam mintha az életem múlna rajta..
De lesz új HL ez nem is vitás hiszen valamivel el kell majd adni a következő VR szarjukat
9.
9.
Doomsayer
#8: Amellett, hogy különbség van a korszerű technika és a játék művészeti lényege között, még van igazság abban, amit mondasz. Mármint azon téren, hogy a több rajongó örülne egy korabeli HL2 EP3-nak, mint nem, de ez messzire vezet, mert ott van az emlékszépülés kérdése és az az óta látott játékok által támasztott további pluszok, amikhez a korabeli cucok abban a formában nem érhetnek fel. Értem ez alatt, hogy akkoriban a HL2 szép grafika is volt és a benne lévő gravity gun pedig nettó sosem látott tech csoda varázslat, de ma már ez nem biztos, hogy elvinné a hátán a játékot azoknak sem, akik esetleg most ezt mondják.

A kult státusz egy másik kérdés, mert az nem véletlenül lesz egy játék, vagy film. Ott valamit jól kell csinálni és a játékosoknak ezt észre kell venni és át kell élni. Most mondok egy random példát arra, hogy hogyan lehetne elrontani egy ilyen tényezőt, amiknek a sokaságából áll egy játék. Mondjuk az újra elkészített játéknál büszkén állítja a fejlesztő és ez által, meg az odaadott sajtóanyag alapján a hírek és mindenki is hajtogatja, hogy:

"Kijavítottuk a 20 éves játék azon hibáját, hogy bár az elején sok és nagy volt a vadvilág, ami körülvette a játékost, de a végére teljesen eltűntek. Ez azért volt, mert a korabeli hardver nem tudta ezt már és a kiadó is idő előtt kirúgta az ajtón a címet. Mi pedig nagyon szeretjük a szívünk lelkéből ezt a címet és tisztelettel kijavítottuk és most már a végén is van vadvilág és előlények faking ezrei!..."

Miközben az eredeti csapat még azt is tudta, hogy mit csinál és a végéről hiányzó vadvilág szándékosan az egyik tudatalatti, vagy művészeti jelzése volt annak, hogy közeledsz a végső boss-hoz, aki egy fertőző gonosz alien és elpusztítja az életet maga körül. Szóval ha az ilyeneket "kijavítják", vagy ignorálják, vagy nem is veszik észre, akkor azzal elrontják a játékot.

Mármint érted, mire gondolok.
8.
8.
crytek
Pont ez a baj sok címmel amihez ezer éve nem jött semmi se folytatás se remake semmi.. ez a "kult státusz"
Szerintem egy új résznek amit ezer éve várnak totál nem kell kimagaslóan jobban sőt egyáltalán nem kell jobban lenni mint pl a régi sh2 (ha már itt arról beszélünk)
Ez kb olyan mint egy új hl legyen az episodekénti új rész vagy hl3. Ha full ugyanolyan grafikával mindennel jönne mint a hl2 ep2 és szimplán ahogy vége lett menne tovább a story a kutyát nem érdekelné a rajongók akkor is maguk alá szarnának hogy ezer év után új rész végre lehet tovább tolni a kalandot..szóval ezt a nyomorék hájpot meg kultuszt el kéne engedni és a fejlesztőknek rá kéne jönni sokszor elég az ami régen jó volt.. és akkor mondjám azért nincs mert nagyok az elvárások..loszart nagyok fejekben vannak a bajok
7.
7.
Doomsayer
#6: Ennek a kommentnek minden egyes szavával egyetértek. Pontosan.

És pont ezért gondolom, hogy a Silent Hill 2 esetén ezért volt az, hogy azt mondták először, egész régen, hogy teljesen kész a játék és csak a Konami függvénye, hogy mikor adják ki, utána jóval később pedig azt, hogy nincs még kész a játék. Bizonyára megesett egy játékkal 2023-ban, hogy kipróbálták megjelenés előtt és nyilván a tesztelők ripityára szedhették a te általad említett dolog miatt és ki kellett javítani. Persze ez csak egy lehetőség és lehet semmi köze nincs a valósághoz, de a Silent Hill 2 egy kult klasszik és ha reálisan nézzük, meg a mai hozzáállást is belevesszük, akkor 90+ százalékos túlnyomó eséllyel csak elrontani lehet. De azért én semmiképp nem temettem el előre, mert a Resident Evil 2 remake is jó lett (másoktól és más stílusban) és csak egy kicsit lett elrontva, de azt ellensúlyozta az, ami jó volt benne. (Mondjuk elrettentő példának meg ott van a remake Resident Evil 3.)
6.
6.
Hoki György
#5: A baj inkább az, hogy konkrétan a Bloober esetében minden játékukon az látszik, hogy imádják a Silent Hillt... csak nem értik egyáltalán mitől működik. Amíg csak a saját játékaikon dolgoznak ezzel a félreértett jelentéssel nincs baj, de akkor már lehetnek problémák, ha az egész sorozat leghíresebb és talán legjobb darabjának a modern feldolgozása van a kezükben.

Viszont, legalább a Bloober tisztességes melót végez, így ha nem is lesz "jó" az SH2, legalább meg lesz csinálva. Az MGSről viszont konkrétan nem tudunk semmit, kivéve azt, hogy a Konami trehány, semmit nem vesznek fel újra, a Delta maga pedig úgy néz ki, mintha egy Naked Snake karaktermodellt beejtettek volna egy random Unreal 5 techdemo erdőbe, jól néz ki, de semmi személyisége, semmi saját artisztikus vonása.
5.
5.
zoli12i
#4: Ez a bajom, hogy noname csapatoknak szórták ki a melót.

Az Arcane meg tudtommal az Xbox-hoz tartozik. Nem külsős.
4.
4.
crytek
#3: MGS3-at nem tudom kinek adták oda, de mivel a SH2-öt a bloober csinálja ott a konami max a kiadó szerepet látja el így amiatt nem kell aggódni ha szar lesz akkor a bloober a hibás legnagyobb részben

Ez kb olyan lesz mint a Redfall esete a hola MS bízott az "arkane" névben és le se szarta mi készül..
3.
3.
zoli12i
MGS és a SH2 is nagyon érdekelne, de a Konami hozzáállása miatt nem sok bizalomra ad okot sajnos.
2.
2.
Merőkanál
Az első rész az ikonikus az érdemelt volna egy brutális Remastered kiadást . Az egyuk legjobb túlélő horror nálam a mai napig amit alkottak a Sony Masinájára !
1.
1.
Doomsayer
Külön érdekes volt látni, ahogy az utóbb megjelent MGS Collection után, ahogy azt elintézte a Konami az egész Metal Gear rajongótábor, akik jó része nagyon várja a Metal Gear Delta-t, az well... most már nem várja, vagy pedig rendesen fél :)

Amúgy a héten nem voltam a Konami-nál, de amit eddig mutattak a Delta-ból az nekem még 5% készültségűnek sem tűnt. Legalábbis nem hinném, hogy csak ilyen trash videókat mutogattak volna, ha a fél játék készen lenne. Tehát azért még nem lepődnék meg, ha csúszás lenne. De mondjuk ezektől azon sem lepődnék meg, ha a MGS3 remake egy videók nélküli multis coop kártyapaklis live service nft körökre osztott RPG lenne.

De amellett is, hogy az eredeti hangsávokat megtartják és csak új grafikát csinálnak neki és egy betüt sem változtatnak a sztorin (ezt mondták), ez a játék hatalmas lehetőségeket rejtene, esetleges kibővített területekkel, hozzáadott opcionális tartalommal és kibővített játékmenettel/lehetőségekkel.

De tudod mikor fogják ezek megcsinálni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...