Botrányba keveredett a a Magic: The Gathering kiadója

Link másolása
A Wizards of the Coast eddig melldöngetve hirdette, hogy nem használnak generatív mesterséges intelligenciát az illusztrációik elkészítésénél, azonban a legújabb promóciós képükön több erre utaló jelet is felfedeztek a rajongók.

Az AI kontra művészek vitába most egy váratlan szereplő csatlakozott be, akarata ellenére. A Wizards of the Coast, a Magic: The Gathering kiadásáért is felelő cég egy új promóciós képet tett közzé, amellyel egyes kártyák régebbi dizájnját népszerűsítette volna, viszont a rajongók és még a foglalkoztatott művészek körében is heves ellenérzéseket váltott ki a kép.

A cég már többször is kijelentette, hogy képeiket kizárólag emberek, művészek és kreatív szakemberek készítik, ezzel szemben több olyan hibát is kiszúrtak a szemfüles netezők, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy egy generatív mesterséges intelligencia készítette az  adott darabot. Az, hogy a képen látható kártyákat is az AI generálta-e le, nem egyértelmű.

Ahogy Dave Rapoza művész fogalmazott, nem feltétlenül az AI használatával van baj, ő is dolgozik olyan cégnek, amely az ő munkái mellett a mesterséges intelligenciára is támaszkodik. A baj az, hogy a Wizards of the Coast gyakorlatilag megtévesztette nemcsak a vásárlóit, de saját alkalmazottait is, Rapoza ezért úgy döntött, hogy nem dolgozik nekik tovább. A cég egyelőre tagadja, hogy gép által generált képről lenne szó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...