Februárban jelenik meg az USA-ban az Apple Vision Pro headsetje

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 8.
  • Hardver
Link másolása
Az Apple végre elárulta, hogy a közel 1,2 millió forintba kerülő AR-headsetjük február elején kerül a boltokba az Egyesült Államokban. Várhatóan még ebben az évben több országba is megérkezik a Vision Pro.

A cupertinói vállalat első VR/AR-szemüvege már a tavaly júniusi bejelentése óta éles viták tárgyát képezte, az biztos, hogy az Apple "az első térbeli számítógépeként" hivatkozik a Vision Pro-ra, ám a 3499 dolláros ára azt sejteti, hogy nem egy hétköznapi, tömegcikknek szánt kütyüről beszélhetünk.

A vállalat ma megerősítette, hogy az Egyesült Államokban 2024. február 2-án jelenik meg a headset, az alapmodell 256 GB-tárhellyel rendelkezik. A dobozban megtalálható lesz a pánt mellett egy akkumulátor, egy USB-C-s töltőkábel- és adapter, egy tisztítókendő, valamint egy elegáns védőtok is.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook szerint "a Vision Pro a valaha készült legfejlettebb fogyasztói elektronikus eszköz". Szerinte a "forradalmi és varázslatos felhasználó felületet újradefiniálja, hogyan kapcsolódunk egymáshoz, hogyan hozunk létre tartalmakat és hogyan fedezhetjük fel azokat."

A headset új 3D-s felhasználói felülettel és inputtal rendelkezi, amelyet "teljes mértékben a felhasználó szeme, keze és hangja vezérel".

Már a megjelenéskor több mint egymillió alkalmazás lesz elérhető a Vision Pro rendszeren. A játékok terén az Apple kiemelte az NBA 2K24 Arcade Editiont és a Sonic Dream Teamet, amiket tetszőleges nagyságú képernyőn játszhatunk durva hangokkal és a népszerű kontrollerek támogatásával. Az új térbeli játékok, mint a Game Room, a What the Golf? és a Super Fruit Ninja is kihasználja a szemüveg erőteljes képességeit, "átalakítva a játékosok körüli teret, egyedi és magával ragadó játékélményt kínálva".

A Financial Times tavaly nyáron közzétett jelentése szerint a gyártó egymillió egységet szeretne eladni a Vision Pro első évében, meglátjuk, mennyire lesznek ráharapva a rajongók az 1,2 millió forintos eszközre.

A vegyes valóságra építkező headset várhatóban még több országba is ellátogat még 2024 folyamán. Várjuk az európai premier dátumát!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...