Bemutatkozott az Nvidia RTX 40 SUPER szériája

  • Írta: szlav
  • 2024. január 8.
  • Hardver
Link másolása
A gyártó a CES 2024 színpadán rántotta le a leplet az RTX 40-es videókártya-széria középgenerációs frissítéséről. Háromféle kiadásban érkeznek a valamivel barátságosabb áron érkező SUPER kártyák.

A hónap második felében érkeznek, a korábbi megfelelőiket pedig javarészt leváltják az Nvidia GeForce RTX 40 SUPER videókártyái, melyeket a mai napon mutatott be a gyártó a Consumer Electronics Show 2024-es expóján. Mivel a ray tracingre, frame generálásra, a felbontás felskálázására, illetve egyéb AI alapú generatív funkciókra tervezett széria igen borsos áron került eredetileg a piacra, a generáció derekánál érkező SUPER modellek valamivel barátságosabb áron lesznek elérhetők.

A hardvergyártó három új videokártyát mutatott be. Elsőként, január 17-én érkezik az RTX 4070 SUPER, amely az 599 dolláros árával a 1440p-s játék legjobb ár/érték arányú kártyája lehet. Ez az egyetlen új modell, amely nem váltja le a korábbi modellt, vagyis a hagyományos RTX 4070 továbbra is piacon marad, a fogyasztói ára azonban 50 dollárral kevesebb, azaz 549 dollár lesz.

A SUPER család középső modellje a január 24-én befutó RTX 4070 Ti SUPER, amely egyből le is váltja a gyártósorokon a hagyományos 4070 Ti-t. A 799 dollárra árazott kártya szintén az 1440p-n játszó közönséget célozza, ám a teljesítménye (főleg az Nvidia DLSS funkciójával) már bőven elég lehet a 4K-s játékhoz is.

Habár a 40-es széria legerősebb kártyája továbbra is az RTX 4090 marad, a csúcshardvert szorosan követi majd a január 31-én 999 dolláros áron érkező RTX 4080 SUPER. A videókártya mintegy 200 dollárral olcsóbban kerül piacra, mint korábban a hagyományos RTX 4080, amelyet egyben most le is vált - a gyártó beszünteti az elődje gyártását. Ha 4K felbontásban, teljes sugárkövetéses opciókkal szeretnénk játszani a legújabb játékokat, akkor ez a kártya lehet a megfelelő választás.

A frissen érkező videókártyák pontos specifikációért látogassatok el az Nvidia oldalára!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...