Lehetséges, hogy a Nintendo külső stúdióknak is kiszervezné a népszerű játékait

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 10.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy látszik, valamint átfordult a Nintendo döntéshozóinak fejében, hiszen a cég végre több külső stúdiót is bevonna a slágerjátékainak fejlesztéséhez, most hogy a következő konzoljuk már úton van. Feltéve, ha igazak a szóbeszédek!

A Nintendo-nál hosszú évtizedekig elképzelhetetlen volt, hogy a legnépszerűbb IP-nek fejlesztését kiadná a kezei közül, ám a hozzáállásuk a közeljövőben radikálisan változhat. A Gameindustry.biz újságírója, Chris Dring azt állítja, hogy a kiotóiak új partnereket keresnek a következő konzoljukhoz.

"Tudomásomra jutott, hogy a Nintendo aktívan tárgyal független fejlesztőkkel, hogy új partnerekre találjon." - fogalmazott az elismert kolléga. "Egy részük az indie játékok kiadásával kapcsolatos, amit a Nintendo-nál eddig is előfordult, de olyan stúdiókkal is, akikkel a népszerű IP-jein dolgozhat a jövőben."

Mint ismert, a vállalat már korábban közreműködött olyan csapatokkal, mint a Bandai Namco, a Team Ninja, a Platinum Games, a MecurySteam, a WayForward és a Grezzo, sőt még a Ubisoft is. A Platinum a Nintendo EPD-val együtt rakta össze a Star Fox Zero-t és a Star Fox Guardot, majd az Astran Chain-t is, és persze a Bayonetta harmadik részét. A kaliforniai WayForwardnak az Advance Wars remake-et köszönhettük, míg a spanyol MercurySteamnek a legújabb Metroid-játékokat.

"A cég azonban kiegészítené ezt a névsort, sőt már három olyan stúdióról tudok, akikkel már mélyebb beszélgetést folytatnak a Nintendo márkáira épülő játékok készítéséről."

Továbbra nincs hivatalos álláspont arról, hogy pontosan mikor érkezik a Switch utódja, ám a gyártó nem siet, hiszen a jelenlegi masinájuk iránti kereslet sem csappant meg, nemrégiben lépte át a 132,46 milliós eladott egységet. A cég részvényárfolyama olyan magasan van, amire 1990 februárja óta nem volt példa. Egy részvény 54 dollárnak megfelelő 7902 jent ér, ami 2,01 százalékos növekedést jelent, így a cég értéke elérte a 69 milliárd dollárt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...