Toxikus közösségi viselkedésre hívja fel a figyelmet a Cities: Skylines 2 fejlesztője

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 16.
  • Hír
Link másolása
Mariina Hallikainen, a Colossal Order CEO-ja szerint a toxikus viselkedés ijesztő méreteket öltött a közösségen belül. Ennek eredményeként pedig elképzelhető, hogy visszafogják a játékosokkal való interakciót a jövőben.

A Cities: Skylines 2 megjelenése nem sikerült problémamentesen. Az alapjáték hiába volt jó, a korábban ígért, de hiányzó elemek, illetve a hibák a játék teljesítményében nem tetszettek a felhasználóknak.

Mariina Hallikainen a játék mögött álló stúdió vezetője tegnap a Paradox Forumon tett közzé egy heti státusz frissítést. Ebben leírja, hogy a legfontosabb számukra az Editor UI beemelése a játékba, ami várhatóan a következő hetekben zárt béta fázisba érkezik.

A játékosok számíthatnak még egy komolyabb bug fixre is, amiben vizuális és szimulációs hibákat is javítanak. A közlemény második felében pedig kitér arra is, hogy olyan mértékű toxikus viselkedést tapasztalnak a közösségben, amire korábban nem volt példa.

Ráadásul nemcsak a fejlesztők, de a többi játékos felé is, ami miatt sokan már nem mernek megszólalni – jegyezte meg Hallikainen. Ez pedig azért is kifejezetten kellemetlen, mert a játék a jövőben nagyban építene a modokra és a közösségi tartalmakra, amelyeknek így a száma nagy valószínűséggel le fog csökkeni.

Megjegyzi azt is, hogy bár eddig kifejezetten támogatták, hogy a fejlesztők jelen legyenek a különböző közösségi platformokon és akár közvetlenül kommunikáljanak a játékosokkal, amennyiben nincs változás, a jövőben ez nem lesz lehetséges. A poszt végén pedig kérdés formájában kiderülnek az alternatívák is, miszerint vagy komolyabb szűrést végeznek a különböző fórumokon, kommentszekciókban, vagy pedig lemondanak az interakciókról.

3.
3.
Extol
#2: Engem aztán nem érdekelnek a bukott címek. Nem vettem meg sem a Skylines-t sem a Gollumot, sem semelyik trágya játékot ami kijött tavaly
2.
2.
crytek
#1: Bármennyire fáj te vagy ti vagytok a hibásak hogy fizettek érte
1.
1.
Extol
Értem, szóval ha nem sikerül teljesíteni azt amit megígértünk, felfüggeszthetjük a kommunikációt a felhasználókkal, mondván hogy milyen toxikusak is azok. Szerintem meg a fejlesztők és a kiadók túl önérzetesek lettek az elmúlt években és vissza kéne venniük egyrészt a nagy ígéretekből, másrészt pedig az arcukból és kezdjenek el dolgozni.
Pofám leszakad hogy mindenki a markát akarja tartani
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...