Muszáj lesz gyilkolásznunk majd az Avowedban

  • Írta: osan
  • 2024. január 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Mindannyian jól ismerjük a „pacifista futamokat”, melyek során a játékosok azt a kihívást állítják maguk elé, hogy az adott alkotás közben egy NPC-t sem gyilkolnak meg. Mint kiderült, ez nem lesz lehetséges az Avowedban.

Az klasszikus RPG-k egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a mi kezünkbe adja a választás lehetőségét és egy adott problémára többféle megoldást kínál. Lehetünk vérszomjas agresszorok, de akár a pacifizmus nevében megpróbálhatjuk lopakodással vagy éppen szájkaratéval elintézni a dolgot. Ezt szokták a die-hard rajongók egy fokkal feljebb emelni úgy, hogy az egész játékot egyetlen NPC megölése nélkül viszik végig. Mint kiderült a PC Gaming interjújából, erre nem lesz lehetőségünk az Avowedban, melyről nemrég érkezett egy 25 perces videó is.

Carrie Patel, a játék rendezője elmondta, hogy: „Ez nem az a játék, amiben egy színtiszta pacifista futamot véghez tudsz vinni... A játékosoknak meg lesz a lehetősége, hogy beszéddel, vagy a már ismert és barátságos karakterek segítségével elkerüljék a konfrontációt, lesz pár lopakodós megoldás is, de a hangsúly a harcon lesz.

Az interjú során a társainkról is megtudhattunk több dolgot. Az nem derült ki, hogy pontosan hány társunk lesz, de az biztos, hogy nem sétálhatunk majd el csak úgy mellettük és mindenképpen bekerülnek a kis csapatunkba. Felfedezés során két karakter kísérhet minket, a többiek a táborunkba maradnak, ahol ugyanúgy beszélgethetünk velük, mint más alkotásokban. Természetesen lesznek olyan küldetések, melyekre érdemes egy adott karaktert vinni, már csak a tudásuk miatt is. Sem harc, sem felfedezés közben nem kell majd őket mikromenedzselni Illetve, talán a legérdekesebb, hogy nem lesz kifejezett „elismerési rendszer” a játékban.

„...Nem szerettünk volna egy szigorú elismerési rendszert. Nem akartuk, hogy a játékosok úgy érezzék, muszáj ’a helyes’ opciót választaniuk ahhoz, hogy megőrizzék a jó kapcsolatot. Nem a kapcsolatmegőrzésről szól a dolog, hanem arról, hogy megismerjük a karaktereket...”

Az Avowed idén ősszel érkezik PC-re és Xbox Series X/S-re, a Game Pass kínálatában már megjelenésekor megtalálható lesz.

2.
2.
Stagrider
Annyi baj legyen. Én sem szeretek mindent szép szóval és rábeszéléssel megoldani:).
1.
1.
Doomsayer
* Hír: ölni kell egy videojátékban *

Szerintem jó lesz ez. Ugyan olyan kis faja cuccot várok, mint az Outer Worlds. Másrészt a Deus Ex-ben és a Dishonored-ben külön fun, ha nem öl meg az ember senkit (bár a Dishonored-ben lesz, akinek a sorsa így rosszabb lesz a halálnál), de a POE világában, ami tele van szörnyekkel, még nem jutott eszembe, hogy pacifista végigjátszást kéne csinálni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...