1900 munkavállalótól válik meg a Microsoft, távozik a Blizzard elnöke is

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Sajnos tovább folytatódnak a leépítések, erre a hétre is jut belőlük. Ráadásul ezúttal újra komoly számokról van szó, az Xbox, a ZeniMax és az Activision Blizzard is durva leépítések elé néz.

Az IGN hozzájutott egy belsős memóhoz, amit Phil Spencer, az Xbox vezetője írt a dolgozóknak. Ebben elmondja, hogy három hónappal az Activision Blizzard felvásárlása után a cég megválik 1900 embertől.

A döntést azzal indokolja, hogy az Activision Blizzarddal közös stratégiaalkotás során találtak átfedésben lévő területeket. Annak érdekében pedig, hogy a vállalat költségei a jövőben is fenntarthatók legyenek, meg kellett hozni ezt a döntést.

Mike Ybbara, a Blizzard Entertainment elnöke, illetve a vállalat vezető direktora, Allen Adham is bejelentette a távozását. Emellett pedig elkaszálták az Odyssey-t, a Blizzard által 2022 végén bejelentett túlélős játékot.

Szintén a héten derült ki, hogy az Outriders mögött álló fejlesztőcsapat, a People Can Fly és a Black Forest is leépítésre készül, illetve már az évben korábban a Twitch, a Discord és a Unity is leépítéseket jelentett be. Ez utóbbi ráadásul szintén sok, mintegy 1800 dolgozótól válik meg. Tavaly mintegy 10 000 ember veszített el a munkáját a játékiparban, idén pedig már nagyjából 4000-nél járunk.

4.
4.
crytek
Tőlünk is elküldtek 8 embert és még lesz 2 kör összevonás gondolom ott is repül majd pár munkás + mi is visszaállunk nem folyamatos műszakba szóval szépen spórol a cég idén is.
3.
3.
Ooorky
#2: Inkább az infláció miatt az emberek kevesebbet költenek lufik fújására.
2.
2.
Chdz
Szerintem a legtöbb nagy játékgyártó a covid idején sok embert vehetett fel, most meg szelektálnak.
1.
1.
Seraph
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...