Launch traileren a Granblue Fantasy: Relink

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 29.
  • Videó
Link másolása
PlayStation konzolokon a Digital Deluxe Edition már elérhető, viszont a hivatalos megjelenés február első napján lesz. Az előzetes alapján animésen epikus történetre számíthatunk.

A tavalyi bejelentés után a JRPG rajongók számára igazán érdekes alkotásnak ígérkezett a Granblue Fantasy: Relink, ami nem csak egy ingyenes Playstationön elérhető demóval várja az érdeklődőket, de még egy szintén ingyenesen elérhető anime sorozattal is, aminek hála könnyen képbe kerülhetünk a játék világának hátterével.

A számtalan lebegő szigetből álló Sky Realm egyik kapitányaként egy sokszínű legénységet vezetve kell megmentenünk a világot. Az elérhető karakterek közül egyszerre néggyel mehetünk harcba, a valós idejű csatákban a közel- és távolharci támadások mellett természetesen számtalan mágikus képességet is bevethetünk majd. Lehetőség lesz négy fős co-opra is, de természetesen egyedül is végigjátszhatjuk a játékot.

A Granblue Fantasy: Relink hivatalosan február 1-jén jelenik majd meg PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, azonban a Digital Deluxe Edition vásárlói PlayStationön már ma belevághatnak a kalandban.

4.
4.
Doomsayer
#3: Az jó. Ezért, ha beszerzed és tolod a te véleményedre is kiváncsi vagyok, hogy milyen :)
3.
3.
delphijos
#2: Ha valaki én imádom az RPG-t, és iszonyat időket tudtam beleverni egy-egy cimbe. Ugyankkor sajnos egyre kevesebb időm van hogy 40-50 órám legyen egy végigjátszásra. Szóval ha amúgy jó a game, én nem feltétlenül bánom ha van egy jó RPG, ami csak 15 óra.
2.
2.
Doomsayer
A review-k szerint nagyon-nagyon jó lett a játék, de nem igazán ajánlható teljes áron azoknak, akik egy single player JRPG-t várnak. Minden jó elmondható a játékról és a történetről, de kb csak 10 órás a fő sztori. Amikor vége, akkor van még külön kb 10 órányi valamelyest ahhoz kapcsolódó, különböző darabokból álló töltelék féleség amolyan questek formájában és csak az időhúzás a lényege. Tehát végül is az olyanok, mint én, akik egy hosszabb és kidolgozott kaland sztorit vártak, vagy az olyanok, akik egyszerűen csak egy sztorit vártak, nem feltétlen lehetnek maradéktalanul elégedettek a játékkal.

Amúgy azt mondják, hogy gyönyörű a cucc, nincs vele PC-n tech probléma és maga a fő sztori is elég jó, de egy nyíl egyenes úton kell előre menni és néha le lehet menni 10 métert jobbra-balra egy-egy loot-ért, de ennyi.

Magyarul a játék lényege az endgame akár single, de leginkább multiplayer módon van, ahol teljesen ugyanazon/átskinezett bossok farmolása megy a végtelenségig és a karakterek milliméterenként való fejlesztése. De mint olyan, annak kifejezetten jónak állítják be és dícsérik a borzasztóan jó karaktereket és gameplay-t.

Minden esetre az itt elhangzottak a review-k nézése alapján íródtak és nem saját próba alapján. A lényeg, hogy a játék sztori módja inkább csak mellékes ráadásként van benne és nemhogy meg sem közelíti a Xenoblade Chronicles, vagy a Tales of sorozat tagjait, de semmilyen jó JRPG-vel, mint Dragon Quest, Final Fantasy, Legend of Heroes: Trails bármelyik, de még a Yakuza, Nier és Scarlet Nexus félékkel sem érdemes egy kalap alá gondolni, mert azok nem ilyen CoD hosszúságú játékok és nem multiplayer farmolás fókusszal jönnek.

Mivel én azt hittem, hogy ez egy értelmes, alsó hangon minimum 40-50 órás single kaland lesz, aminek a végén valami aréna módban baromkodhatnak a multis farmerek és nem fordítva, hogy egy multis farmer game, aminek az elején egy keveset baromkodhatnak a single playerek, ezért én nem veszem meg. Majd jövőre 10-15€ért. Nem állok hozzá negatívan, de nem veszem meg most teljes áron azért, hogy vacsora előtt már vége legyen.
1.
1.
Ganzer
Ps4-en a demót kimaxoltam, várom pc-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...