A franchise legkelendőbb darabja lett a Resident Evil 4-remake

  • Írta: szlav
  • 2024. január 31.
  • Hír
Link másolása
Már több mint 6,48 millió példányban kelt el a Resident Evil 4 tavalyi remake-je. Ezzel Leon S. Kennedy kalandja a franchise leggyorsabban fogyó darabja lett, beelőzve a korábbi sikeres remake-eket és az újabb főepizódokat is.

A Resident Evil rajongótábora tulajdonképpen csak egy véleményen oszlik meg: vannak, akik a második részt kedvelik a legjobban, mások szerint viszont a negyedik epizód volt a széria csúcspontja. Mindkét játék, illetve azok mindkét remake-je fantasztikusan teljesített a kasszáknál is, a legfrissebb adatok azonban azt mutatják, hogy a kezdeti (elsőéves) hype a Resident Evil 4-remake irányába dönti a mérleget.

A témában jártas író és üzleti menedzser, Alex Aniel közölte az adatokat, melyek szerint 2023. december 31-ig összesen 6,48 millió példányszámban kelt el a tavaly márciusban megjelent remake, ebből pedig egymilliót csak az októbertől decemberig tartó időszakban értékesítettek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a játék messze megelőzte az összes korábban kiadott rész elsőéves eladásait (habár a mai napig számolt, összesített eladásokban még mindig a Resident Evil 2 vezet).

Ezek után nem is kérdés, hogy a Capcom állja a szavát, és nem hagy fel a hasonló remake-ek szállításával. Valószínű, hogy a következő hasonló kiadás a Resident Evil 5-remake lesz, de éppen ennyien látnák szívesen felújítva a Code: Veronicát is.

1.
1.
crytek
Akkor jöhet a Veronica ,de előbb benézethetnék valamelyik előfizetésbe ezt is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...