Minden alkalmazott fizetését emeli a Capcom

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 6.
  • Biznisz
Link másolása
Ilyen is van, nem csak a mostanában megszokott elbocsátásokról szóló hírek: a Capcom átlagosan legalább 5 százalékkal emeli a munkavállalóinak bérét a következő pénzügyi évben. A kezdő fizetések 28 százalékkal nőnek náluk.

A Capcom bejelentette, hogy az új HR-befektetési stratégiájának részeként legalább 5 százalékkal emeli a munkavállalóinak bérét a következő pénzügyi évben. 2025-ben a diplomások kezdő fizetése is 28 százalékkal emelkedni fog.

A változás azért is megsüvegelendő, mert mostanában csak elbocsátásokról szóló hírek voltak túlsúlyban a játékipart nézve. A japán kiadó viszont elkötelezte magát amellett, hogy "további befektetéseket hajtson végre a humántőkébe és a kivételes tehetségek megszerzésére".

Emellett a vállalat össze alkalmazottjának egyszeri kifizetést hajt végre, ami egyfajta befektetés azokhoz az emberekhez, akik támogatják a cég jövőjét. A diplomások fizetése 2025 áprilisától havi 235 ezer jenről 300 ezer jenre emelkedik (forintosítva ez 567 ezerről 724 ezer HUF), ami 27,7 százalékos növekedést jelent.

A Capcom korábban a Koei Tecmo-val és a Bandai Namco-val karöltve emelte a kezdő fizetéseket 2022-ben, hogy vonzza és megtartsa munkavállalóit. Jól meg a cél szekere, mind a Street Fighter 6, mind a Monster Hunter- és a Resident Evil-frencsájz eladásai is szárnyalnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...