Az EU is vizsgálja, miért szüntette meg az Apple az Epic fejlesztői fiókját

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 7.
  • Hír
Link másolása
Az Apple minden magyarázat nélkül visszavonta az Epic nemrégiben engedélyezett felhasználói fiókját. A lépés megakadályozza a stúdiót abban, hogy újra elérhetővé tegye a Fortnite-ot iOS-es eszközökön.

Ma kiderült, hogy az Apple hirtelen visszavonta az Epic nemrégiben engedélyezett fejlesztői fiókját Svédországban, amit azért hozott létre a stúdió, hogy végre elindítsa a Fortnite-ot és az Epic Games Store-t az Apple eszközein.

Már az Európai Unió felügyeleti bizottsága is bejelentette, hogy vizsgálja az Apple kétséges döntését.

"További magyarázatot kérünk az Apple-től a digitális piacokról szóló törvény értelmében." - nyilatkozta a Retuersnek az Európai Bizottság szóvivője utalva az új EU-szabályozásra, melynek célja az, hogy az olyan gyártók, mint az Apple, ne használhassák domináns piaci szerepüket és pozíciójukat, hogy ellehetetlenítsék a versenyt.

Szerintük az Apple lépései kétségeket ébresztenek a kérdéses törvények betartásában. Az Epic szerint is súlyosan megsértették a DMA-t, ami azt mutatja, hogy az Apple-nek nem áll szándékában valódi versenynek teret engedni iOS-eszközökön.

A gyártó saját nyilatkozatában kijelentette, hogy jogában áll megszüntetni bármilyen fejlesztői fiókot a bírósági döntések alapján a szerződéses kötelezettségek kirívó megszegése után. 

Bárhogy is alakul a vizsgálat, ezek alapján úgy tűnik, mintha az Apple szándékosan késleltetné a Fortnite újbóli elérhetőségét az App Store-ban. Meglátjuk, mi lesz az ügy vége.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...