A jövő hónapban jön a Final Fantasy XVI: The Rising Tide

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 22.
  • Videó
Link másolása
A PAX East kerekasztal-beszélgetésén a Square Enix illetékesei bemutatták a Final Fantasy XVI második fizetős DLC-jét, a The Rising Tide-ot. Clive és csapata ezúttal Mysidia földjére látogat, hogy megmentsék a Leviathant. Az alapjáték pedig túlélőmóddal bővül.

A jelenleg is zajló PAX Easten a Final Fantasy XVI producere, Naoki Yoshida és a DLC rendezője, Takeo Kujiraoka részletesen is bemutatta az akció-RPG második fizetős bővítményét, a The Rising Tide-ot, amely április 18-án érkezik.

A történet egy titokzatos levéllel veszi kezdetét, amelyben Clive segítségét kérik abban, hogy állítsa vissza a Leviathan elveszett dominanciáját. Hősünk valamint Joshua, Jill és Torgal együtt utazik Mysidia földjére, vagyis a Kék Ég Birodalmába. A parti egy új kulcsfontosságú karakterrel találkozik Shula képében, aki egy kiváló harcos, ám tragikus háttértörténete és a Leviathannal való titokzatos kapcsolata a sztori része lesz.

Az új Eikonic-támadások főleg távolsági harcokban lesznek jók, még egy nagy hatótávolságú lézerre és egy shotgunra is szert tehetünk. Ezekre szükség is lesz, hiszen a Leviathannal való összecsapás lesz a DLC csúcspontja.

Ezen kívül az alapjáték és a The Rising Tide befejezése után megnyitható Kairos Gate módban a játékosoknak túl kell élniük 20 egyre nehezedő szintet. A szakaszok végén nyújtott teljesítményünk alapján pontokat kapunk, amiket aztán képességeink fejlesztésére fordíthatunk, nem beszélve a jutalmul kapott új cuccokról sem. Több bossharcot is tartalmaz a túlélőmód, és ha minden szakaszon sikerül elérnünk a S-rangot, egy új titkos pályát is megnyithatunk, ahol egy durva főnökharc vár ránk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...