Hét játékon dolgozik a Don't Nod és ebből 4-ről még nem is tudunk

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 28.
  • Hír
Link másolása
Átszervezi a munkafolyamatokat a Don’t Nod csapata, a jövőben három külön, belső “szakértői ág” lesz a stúdión belül, amelyek egy-egy zsánerért felelnek majd.

A Párizsban és Montrealban működő fejlesztőcsapat jövőbeli terveiről az IGN közölt egy cikket.  A Don’t Nod csapatának köszönhetjük a Life is Strange, a Vampyr és a Banishers: Ghost of New Eden játékokat. 

Az IGN cikkéből kiderült, hogy a Don’t Nod úgy érzi három igazán erős irány van a stúdión belül: az RPG-k, a narratív kalandjátékok és az akció kalandjátékok. A jövőben pedig ezek köré akarják szervezni majd a fejlesztési folyamatokat. Mind a három ágnak meglesz a maga specializált területe, például az akció kalandjátékok központja Párizsban lesz, ennek a csapatnak a tagjai pedig specializálódni fognak az ilyen jellegű játékokra.

Megtudtuk azt is, hogy jelenleg 7 játékon dolgoznak. A Lost Records: Bloom and Rage a a 2023-as The Game Awards óta publikus, ezen túl már bejelentették a Koira névre hallgató játékot, ami egy “zenés, kézzel rajzolt kalandjáték” és egy külső csapat, a Tolima fejleszti, azonban Don’t Nod fogja kiadni. A harmadik pedig egy egyelőre meg nem nevezett projekt, ami szintén külsős csapatnál, a Tiny Bell Studiosnál készül. Illetve pletykák vannak egy nagyszabású RPG-ről is, ez legkorábban 2025-ben érkezhet.

Emellett Sophie Filip, az egyik vezető elmondta azt is, hogy főleg a AA játékkategóriát fogják belőni a jövőben, vagy kicsit felette, nem feltétlen szeretnének belefolyni az AAA játékok felhozatalába.

Legutóbb februárban írtunk a Don’t Nod-ról, amikor a szervezet belső működését kritizálta a francia játékfejlesztők szakszervezete. Akkor fény derült arra is, hogy a dolgozók sem érzik jól magukat, a munkavállalók 30 százaléka nem ajánlja a munkahelyet másoknak. Talán az új rendszerben ezen a helyzeten is változtatni tudnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...