Véget ért az Embracer Group átszervezése

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 31.
  • Hír
Link másolása
A tavaly nyáron elindult folyamat rengeteg változást és elkaszált játékot eredményezett a vállalatnál, ahol bizakodóak a jövővel kapcsolatban, azonban egyelőre nem akarnak újabb felvásárlásokba kezdeni.

Lars Wingefors az Embracer vezérigazgatója egy befektetői megbeszélésen megerősítette: a Gearbox volt, a tavaly nyáron bejelentett átszervezések utolsó lépése – számolt be a Rock Paper Shotgun. Wingefors elmondta, hogy ha nem is napi, de heti szinten mindenképpen megkeresik őket különböző befektetők, azonban jelenleg nem terveznek több eladást.

Kiderült az is, hogy azoktól a vállalatoktól váltak meg, ahol a cashflow negatív volt, ami lényegében azt jelenti, hogy nem volt belőlük bevétele a részvényeseknek. Elmondták, hogy nem csak az eladások állnak le, egyelőre felvásárlásokon sem gondolkodnak.

2023 elején 138 stúdió tartozott az Embracer alá, június első felében érkezett a hír, hogy nagyszabású átszervezések kezdődnek. Februárban arról írtunk, hogy a bő fél év alatt 29 elkaszált projekt és mintegy 1400 elbocsátott dolgozó látta ennek kárát. De szintén ennek volt köszönhető a Saber Interactive kiválása és legutóbb a Gearbox eladása is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...