29 játék esett eddig áldozatul az Embracer átszervezésének

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 15.
  • Gyászhír
Link másolása
Ezek mind olyan címek, amelyeket még nem jelentettek be hivatalosan. Ezen felül pedig 1.400 munkavállalótól is megvált a svéd vállalat, és nem tartják kizártnak a további leépítéseket.

Még a nyáron jelentette be az Embracer ernyővállalat, hogy a csúfos tavaszi üzleti kudarc okán drasztikus átalakításokat eszközölnek a cégstruktúrában, stúdiók sorsáról döntenek és játékokat törölnek. A bejelentést követő hat hónapban ezek mind be is következtek: összesen hét stúdió, köztük a Saints Row játékokat is jegyző Volition is bezárt, és a bejelentésre váró játékok száma is 153-ról 124-re csökkent.

Ez kifejezetten annak fényében fájdalmas, hogy a bukás előtti években az Embracer sorra vásárolta fel a kisebb-nagyobb fejlesztőket és kiadókat, és több olyan projektet is belengettek az évek alatt, amelyek rég elfeledett franchise-ok feltámasztását is jelentették. Azonban a tavaszi füstbe ment üzletük után az Embracer részvényei mélyrepülésbe kezdtek, és ezért igen csak népszerűtlen döntéseket kellett meghozniuk.

Ha nem lenné elég az így bukott régi-új játékok elvesztése, még egy igen komoly leépítési hullámot is elindított a cég hanyatlása. Igaz, az Embracer teljes dolgozói állományának csupán 8%-át érintette, de ez akkor is közel 1.400 fő munkájának megszűnését jelentette. Lehet természetesen relativizálni a dolgot a Microsoft ennél is nagyobb, igen csak vitás időpontban és lényegesen gyorsabban lezongorázott leépítésével, viszont ez kevés vigaszt nyújt úgy az elbocsájtott dolgozóknak, mint a csalódott játékosoknak. Az igazán szomorú, hogy az Embracer szerint nem kizárt a leépítés folytatása a részvényesek érdekében.

1.
1.
crytek
Most játszom Series X-en a SR1-et... PS5-ön pedig a legújabb Saints Row-ot...

Az első régi az eszméletlen moslék...az hagyján hogy nincs gyorsutazás..de a küldetéseket se tudod csinálni, mivel minden egyes küldetés után kell valami mellék szart csinálni kötelező jelleggel hogy a respect csík elérje a maxot és akkor csinálhatom a küldit tovább...szar szemét időhuzó nyomorékság.
A mostani részt meg szintén hagyjuk is..egy db aspektusa sincs a játéknak ami élvezetessé tenné és még a grafika egy gyenge..
Mivel félbe nem hagyok játékot végig lesznek játszva.. bár az első résznél fel fog érni egy kínzással az biztos

Szóval részemről nem baj ha ez ment a süllyesztőbe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...