Itt az ideje, hogy visszatérjen a Final Fantasy Tactics

  • Írta: szlav
  • 2024. április 8.
  • Hír
Link másolása
Ezt pedig nemcsak mi állítjuk, de a franchise legnagyobb fejesei, köztük Yoshi-P is! A japán fejlesztők szívesen készítenének egy vadiúj körökre osztott spinoffot, de ennek valószínűleg nem a Final Fantasy XVI világa adna táptalajt.

17 év bőven elég arra, hogy kipihenje magát a sorozat, nem igaz? Szerintünk de, és így gondolja Naoki Yoshida, Taeko Kujiraoka és Michael-Chrisopher Koji Fox is - tudjátok, a komplett frencsájz nagykutyái. A trió a PAX Easten adott interjút a TheGamernek, a beszélgetés során pedig szóba került a régóta parlagon hagyott spinoff-széria is, amely rácshálós, körökre osztott taktikai játékok formájában hozott új Final Fantasy-történeteket.

Abban mindenki egyetért, hogy időszerű már a visszatérés, ám Yoshi-P és a Square Enix többi fejese nem gondolják, hogy jó ötlet lenne a legújabb epizód, a Final Fantasy XVI világába helyezni az új epizódot. Yoshida egyrészt el szeretné kerülni azt, hogy ismét "ugyanazt a sztorit meséljék el, csak más kimenetellel" (rád nézünk, FF7!) M.C. Fox szerint pedig már a Final Fantasy XVI Tactics, mint cím is már túl hosszú lenne.

Ennél azonban akadnának nagyobb bökkenők is. Yoshi-P a Final Fantasy XVI hatalmas szörnyetegeire, az Eikonokra mutatott, amelyek harcát nem lehetne hitelesen visszaadni egy Tactics-játékban. "Hány kockát foglalnának el a rácson, hogyan nézne ki egyáltalán a harcuk? Ha Eikonok vannak a harcmezőn, akkor mekkora lenne egyáltalán az egész csatatér? És ha még a többi karaktert is idevesszük, akkor meddig tartana egy-egy kör?"

Világos, hogy Yoshi-P szerint a Final Fantasy XVI túlságosan grandiózus ahhoz, mindezt lekicsinyítsék egy Tactics-mellékágban, így ha a közeljövőben új Final Fantasy Tactics érkezne, az egész biztosan vagy egy másik játékhoz nyúlna vissza, vagy egy teljesen önálló történetet mesélne el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...