A Frostpunk túl van az 5 millió eladott példányon

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 25.
  • Hír
Link másolása
Az 11 bit Studios játéka tegnap volt 6 éves, ennek apropóján osztották meg a készítők az igencsak szép mérföldkő elérésének hírét is. A nyáron érkező második részről is beszámoltak.

Hat év bizony hosszú idő, egy egyszemélyes menedzselős játék esetében pedig még inkább az. Az 11 bit Studios játéka, a Frostpunk alapvetően azt a feladatot tűzte a játékosok elé, hogy próbálják megmenteni az emberiséget egy új jégkorszaktól, 19. századi eszközökkel és technológiával. A rengeteg környezeti tényező mellé számos társadalmi változó is becsatlakozott, gyakran rossz és rosszabb lehetőségek között kellett döntenünk. Nem is csoda, hogy egyesek egyenese Hitler-szimulátornak becézik a játékot.

A játék pályafutása alatt számos érdekes adatot hoztak össze a játékosok, amelyekből kiolvasható ez vagy az, viszont az a számadat, miszerint megjelenés óta 5 millió példányt adtak el a játékból, önmagáért beszél. A pontosság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy ezt a számot az összes platformot összeszámolva éri el a Frostpunk, viszont ez nem csorbítja az eredmény súlyát.

A nyáron érkező második részről is elárultak egy érdekes adatot a készítők, miszerint már több mint 2 millióan tették a játékot kívánságlistájukra. Az előrendelők számára bónusz kedvezményt, és három napos korai hozzáférést is adnak a játék mellé. Ez utóbbinál érdemes figyelni, hogy a Valve már a korai hozzáférésben eltöltött időt is beleszámolja a visszatérítés kapcsán figyelt kettő órába.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...