PSP Hat PSP játék, amit nem hagyhatsz ki

Hat PSP játék, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki. De miért pont ez a hat? Talán mert ezek a népszerűbbek, a legjobbak, vagy csak egyszerűen ezek jöttek be nekünk a leginkább. Legyen elég annyi, hogy nagyszerű játékok egytől egyig, ha nem hiszed, próbáld ki őket. Kezdjük is listát, a sorrend nem tükröz semmit, egyszerűen így jutottak eszünkbe.
God of War: Chains of Olympus

Igen, a nagyszerű játék kizárólag PSP-re készült epizódja. Mit is mondhatnék Kratos-ról, a spártai mészárosról? Egyszerűen fantasztikus a játéka. Ha szereted a könnyed hentelést, valamint a gördülékeny játékmenetet, nagyszerű grafikával és történettel megspékelve, akkor mindenképpen ki kell próbálnod!


Az első két rész még PS2-n mutatta meg magát, aztán elég hamar átkerült a kis gépre is. Jelenleg készülőben van a második része, valamint nagytestvérén hamarosan debütál az alap széria harmadik epizódja is. Ajánlom mindenkinek, aki könnyed szórakozásra vágyik, gyönyörű köntösben.


Killzone: Liberation

Az első két részt szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné. Míg azok FPS-ek voltak, addig a PSP exkluzív Liberation egy felülnézeti lövöldözős játék lett. Szerencsére az újítás ellenére meg tudták tartani a tipikus Killzone hangulatot, így a nézetváltás semmit nem von le a játék értékéből.


Grafikailag hozták a formájukat a Guerrillás fiúk, minden a legapróbb részletekig ki van dolgozva, és szinte semmi sincs elnagyolva benne. A történet megállja a helyét a Killzone univerzumban, és rengeteg a letölthető tartalom hozzá. Multival is rendelkezik, így alaposan kitolják a játék szavatosságát. A Killzone széria egy nagyon fontos tagjáról beszélünk, ne hagyd ki!


Midnight Club: LA Remix

A Rockstar Games műhelyéből kikerült utcai versenyeket szimuláló játék harmadik része. Igazából gyönyörű grafikája, és nagyszerű autófelhozatala elég nyomós ok volt, hogy bekerüljön a listába.


Szépen szimulált környezet, gyönyörű autók. Esős utcán versenyezni valami elképesztő, naplementében pedig hihetetlen. Hogy a Rockstaros fiúk miként gyömöszölték bele mindezt a PSP-be, az máig rejtély. Semmi pénzért nem érdemes elkerülni.


Monster Hunter Freedom Unite

Nem is titkolom, hogy személyes kedvencem ez a lenyűgözően összetett, sárkányölős, gyűjtögetős, fejlődős akció-RPG. A világon is nagyon népszerű széria természetesen Japánban kezdődött.


A Freedom Unite zseniálisan megalkotott komplexitása miatt iszonyatosan sok játékidőt kínál már alapból is, de ha ez mégsem volna elég, a letölthető küldetések folyton megújulnak, és támogatottság tekintetében úgy egyébként is világbajnok a cucc. Akik hosszú hetekre, hónapokra keresnek izgalmakat játékok téren, azok semmiképpen ne hagyják ki a produktumot.


Star Wars: The Force Unleashed

Az egyetlen játék, amely 14 éves játékosi pályafutásom alatt össze tudott zavarni. Hogy miért? Mert nagyon visszás érzéseket kavar az emberben, ugyanis a küldetések roppant egyhangúak: menj és ölj meg egy jedi lovagot.


Nagyjából erről szól az összes misszió, viszont ennek ellenére a megunhatatlan Star Wars hangulat, továbbá az az eszméletlenül jól működő fizika, melyet a kis gépünkbe préseltek, kárpótol mindenért. Az eredeti hangok, és hogy szinte mindent el tudunk pusztítani környezetünkben, olyan szabadság élményt ad, melyet nem ununk meg egyhamar. Aki nagy SW rajongó, az ne hagyja ki, aki nem az, nos, az se!


Patapon 2

Az első rész nagyot robbant annak idején teljesen új játékmenetével, és irányítási rendszerével, a második rész pedig csak emelte a színvonalat. Ahogyan kicsi hadseregünket ritmusra kell vezényelnünk, ők pedig euforikus állapotban énekelnek közben, hát az valami eszméletlen.


Ha egy nem mindennapi játékkal szeretnél játszani, egy teljesen új felfogásban, akkor ki kell próbálnod a Patapon 2-t. Na nem mintha az első rész nem lett volna szintén fergeteges!
31 komment - szólj hozzá!