Gamekapocs SkinZone Xbox 360 fóliateszt

Nem kell méregdrága gépházcsere, se tízezres airbrush festés, ha egyénivé akarod tenni a cuccaidat. Laptop, mobiltelefon, iPod, iPhone, Playstation, PSP, Xbox és Wii mind-mind felöltöztethető SkinZone fóliával, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen minta kerüljön a kicsikére. Egy játékokban pangós augusztusi délutánon kitaláltuk, hogy rendelünk egy skint mi is, és újjá varázsolva a szerkesztőségi Xbox 360-unkat, leteszteljük nektek eme szolgáltatást. Érdekel milyen egy Gamekapocs bőrbe bújtatott játékkonzol? Olvass tovább!
A SkinZone honlapjára ellátogatva rengeteg motívum között lehetett választani. Láttunk zongorás, tigrises, graffitis, snowboardos, focis, kosaras, meg mindenféle más sablont, az 576-os képre kattintva pedig megszületett az ötlet, hogy csináltatunk egy igazi GK-s előlapot! A szerencsés alapanyag egy Modern Warfare 2 háttérkép lett, rádobtuk kicsiny szájtunk logóját, majd kattintottunk párat, aztán nem is volt más tennivaló, mint várni a postást.


A hazai royal mail szolgáltatásait ismerve némileg tartottunk tőle, hogy egy kutya szájából kiszedett, szakadt, megtaposott levélküldeményt kapunk, de végül félelmeink nem váltak valóra. Szerda délelőtt volt, mikor a kapucsengőn egy kellemesen búgó, 30-as férfihang jelentkezett, bebocsátásért esedezve a szerkesztőségbe, mondván megérkezett ama előkelő küldemény, mely rendhagyó tesztünk alanyául fog szolgálni. A henger alakú karton biztató előjele volt annak, hogy jó befektetésre vállalkoztunk, feltépve a kupakot pedig feltárult előttünk a néhány napja még csak a képernyőinken virító amerikai katona nyomtatott alakja.


Mindenki megtapogatta. Finom, míves. Lelkiismeretes munka szüleménye, nem papír, nem kontármunka, csak úgy sugárzik belőle a szakértelem. Utána érdeklődtünk, hogy mi is ez az űrtechnológia pontosan, a kimerítő telefonos válaszból pedig kiderült, hogy kreációnkat minőségi vinyl anyagra nyomtatták rá, azután laminálták, ami jobb tartósságot és hosszabb élettartamot adott neki. A fólia nem szakad, nem horpad, UV szűrőképessége lévén pedig évekig megőrzi a színét. Dicséretes, nincs is más hátra, mint applikálni a kicsikét a szívünk csücskét képező Microsoft csodamasinára.


A tutorial videók szerint először csak egy pár centis sávot kell lehúzni, majd ráillesztve azt a felület szélére, már lassan, de magabiztosan ragasztható is a fólia. Így tettünk. Eleinte félénken, majd ahogy teltek a másodpercek, annál bátrabban. Egyszer mellé ment, volt is némi pánik, de könnyen felszedtük, az apró baki pedig meg se látszik, aztán hirtelen már azon is kaptam magam, hogy a konzol mindkét oldala készen van, közben a (stílusosan szintén GK feliratos bögrében tálalt) forró csokimból meg még nem is fogyott semmi.


Egy nagy korty után következhetett az utolsó fázis, az előlap fóliájának felragasztása. A faceplate elemet leszedve, majd megtisztítva a jól bevált taktikát alkalmaztuk. Először a szélére illesztettük a vinylt, majd folyamatosan lehúzva róla a papírt, kisajtoltuk a két anyag közti levegőt, míg készen nem lett a kicsike. Gyönyörű. Home made, és mégis, mintha évtizedes tapasztalattal rendelkező profik csinálták volna. Remek csapat.


Az összkép kellemes. A tengerészgyalogos elszántságánál csak a minden oldalon előkelő helyet kapott Gamekapocs logó büszkesége a hatalmasabb, a kettejük harmóniája pedig egyszerűen regénybe illő. A CD tálcára, a páros memória slotra, a szinkronizálóra, a bekapcsoló gombra, valamint az előlapi USB-k fedelére nem került borítás, és bár ez utóbbi kettő nagy foltja némileg furán hat az összképre, sajnos az Xbox fizikai adottságai miatt másképp nem megoldható a fóliázás.


Jól meg kell gondolni tehát, hogy mi kerüljön a gépre, lelkiismeretem pedig azt diktálja, hogy osszam meg veletek a nagy tanácsot. Fehér gépre fehér alapú mintát, sötét gépre sötét mintát rendeljetek, hogy a kivágások ne sikítsanak felragasztás után. Azt hiszem a Gamekapcsos katona skin tökéletes választás volt, dicső és magasztos, mindemellett fiatalos, lázadó. Ez hiányzott már régóta!


A tesztpéldányunkként szolgáló Xbox 360 fólia 4490 forint volt, és bár első blikkre nem hittünk a varázsában, végül nem bántuk meg a kiadást. Konzolon kívül azonban másra is lehet rendelni, vannak laptopra, mobiltelefonra és iPodra ragasztható minták is már 1990-től, a rengeteg előre felvett típusnak köszönhetően pedig nem kell semmit vagdosni, a postás már formára szeletelve hozza ki a kis egységcsomagot. Ezek után megy a franc airbrusholtatni!

54 komment - szólj hozzá!